- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η Αθήνα “ντύνεται” χριστουγεννιάτικα την Παρασκευή (9/12)

Κάλεσμα στους μικρούς Αθηναίους να στολίσουν το Σύνταγμα αυτή την Παρασκευή απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων, που ξεκινάει τις εορταστικές του εκδηλώσεις για τα φετινά Χριστούγεννα.

Από τις 11 το πρωί και έως τη μία το μεσημέρι τα παιδιά, που θα βρεθούν στο Σύνταγμα, θα μπορούν να στολίζουν τα δέντρα της πλατείας με συνοδεία μουσικής και δώρων.
Ήδη, μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου Αθηναίων έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα διακοσμήσουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» για να αρχίσει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης.
Θα διοργανωθούν δέκα θεματικά φεστιβάλ, στις Πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, καθώς και σε 17 ακόμη γειτονιές με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 καλλιτεχνών.

Στο φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας, επιστρατεύονται και οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα τοποθετήσουν τα έργα τους σε άδεια καταστήματα,τα οποία θα φωτίσουν κιόλας, μετατρέποντας τα σε μικρές γκαλερί. Στο τέλος θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.