Η Γκιβ δε Κιντς, η νεράιδα της παιδικής ντουλάπας, από το givethekids.gr, εξομολογείται αποκλειστικά στο infokids.gr!

Αγαπημένοι μας φίλοι, έχετε πάρει είδηση ότι κάτι “τρέχει” τον τελευταίο καιρό στους δρόμους της Αθήνας; Αν έχετε αντιληφθεί κι εσείς τη μικρή, χαριτωμένη και τόσο μα τόσο συμπονετική μικρή νεράιδα, την Γκιβ δε Κιντς, να πετά πότε εδώ και πότε εκεί, κρατώντας το μαγικό ραβδάκι της και προσπαθώντας να προλάβει κάποιες πολύ σημαντικές επιθυμίες, αλλά δεν γνωρίζετε τι ακριβώς κάνει, εμείς την εντοπίσαμε και τις κάναμε κάποιες πολύ βασικές ερωτήσεις για να λύσουμε κάθε μυστήριο. Ιδού λοιπόν τι μας είπε:

Αποφάσισα να μετκινούμαι έτσι, γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο πια. Και δημιούργησα το www.givethekids.gr για να καλώ κόσμο να έρθει σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά, μια φορά το μήνα περίπου, και να φέρνει να χαρίζει όλα αυτά που δεν κάνουν στο μικρό ή στα μικρά του.

Έφτιαξα μια ομάδα από γονείς, που στην κυριολεξία το “τρέχουν” όλο αυτό χωρίς να βγάζουν κιχ. Δεν είναι ούτε ΜΚΟ, ούτε σωματείο, ούτε τίποτα. Θέλουν μόνο να πραγματοποιήσουν την ευχή μου: να έχουν όλα τα μικρά έως 5 ετών αυτά που χρειάζονται. Όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλιαράκια οτιδήποτε καλό για τα μικρά. Όμως να είναι σε καλή κατάσταση, πλυμένα, σιδερωμένα, καθαρά και όχι χιλιοχρησιμοποιημένα. Μην ξεχνάμε ότι χαρίζουμε, άρα δίνουμε κάτι δικό μας αγαπημένο, δεν πετάμε.

Γιατί όταν κάτι δεν είναι πια απαραίτητο, δεν παύει να είναι χρήσιμο. Απλώς πρέπει να αλλάξει χέρια, για να πάρει ξανά ζωή.

Έχω περάσει όλη μου τη ζωή παρατηρώντας τις συνήθειες των μαμάδων, εντάξει και των μπαμπάδων, σε σχέση με τις παιδικές ντουλάπες. Κρατάνε, κρατάνε, κρατάνε. Τα μωρουδικά και τα παιδικά μέχρι να πάει το κορίτσι πανεπιστήμιο και το αγόρι στρατό!

Φυσικά, δεν το κάνουν όλοι αυτό. Πολλοί γονείς πάντα χάριζαν και χαρίζουν σε φίλους, συγγενείς, στην κουνιάδα και στον μπατζανάκη. Σε πολλές γειτονιές το κάνουν αυτό. Πολλά παιδιά έχουν μεγαλώσει έτσι, με ανταλλαγή ρούχων, πραγμάτων, ανάμεσα σε οικογένειες! Μπράβο τους! Δεν μιλάω για αυτούς όμως.

Καιρός είναι να ανοίξουν την ντουλάπα τους όλοι, να δουν, να ξεκαθαρίσουν και να έρθουν να χαρίσουν. Μη βαριούνται. Αυτό είναι το όμορφο: να μαζευτούν γονείς μαζί, να γνωριστούν, να μοιραστούν αυτό το ευγενικό που κάνουν. Και να το μάθουν και στα παιδιά τους. Πόσο σημαντικό πράγμα είναι η γενναιοδωρία.

Οπότε, καλούμε κόσμο να έρθει σε σε πλατείες και διάφορα ωραία σημεία της πόλης για να χαρίσει. Κι εμείς αυτά που φέρνουν τα προωθούμε: α) στις οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και β) σε απλούς ανθρώπους και οικογένειες που τα παιδιά τους χρειάζονται πολλά πράγματα.

Η ανταπόκριση μέχρι τώρα είναι κα-τα-πλη-κτι-κή! Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής και ξέρετε εμείς οι νεράιδες δεν λέμε ψέματα. Στο site μας μπαίνουν από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Είναι τόσο συγκινητικό. Μαμάδες, μπαμπάδες που έρχονται στις συναντήσεις, όλοι αυτοί που μας στέλνουν mail για να μάθουν πράγματα ή να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους, να βοηθήσουν, να στείλουν πράγματα! Υπέροχο!

Και όλοι αυτοί που με έχουν στηρίξει για να το μάθει ο κόσμος. Η Τζίνα, η Βάνα, η Ελένη, ο Στάθης, η Λαμπρινή, η Μαρία, ο Βαγγέλης, ο Γιώργος, ποπο, είναι πολλοί, ο Πάνος, ο Χρήστος. Και πάνω από όλα ο cmarinos και ο geoxone που χωρίς αυτούς δεν θα είχε γίνει τίποτα.

Αν σας αρέσει η ιδέα μου μπείτε στο www.givethekids.gr ή στο http://www.facebook.com/givethekids.gr για να μάθετε περισσότερα και να χαρίσετε κι εσείς. Σας περιμένω με πολλή χαρά!