- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η γωνιά των εφήβων μάς περιμένει στην 9η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (25-27/5)

Τι κι αν ξεκίνησαν οι σχολικές εξετάσεις και το πρόγραμμα των εφήβων είναι βεβαρυμένο; Η Γωνιά των Εφήβων της 9ης Διεθνούς έκθεσης προσφέρει την αίσθηση μιας μικρής ανάπαυλας από το διάβασμα και τα διαγωνίσματα, προτείνοντας συγκεκριμένες εκδηλώσεις αλλά και επιλογές ανάπαυλας από τις προθήκες ενός μεγάλου βιβλιοπωλείου!

Aναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 25 Μαΐου
11.00-12.00

Ομήρου “Οδύσσεια” σε graphic novel, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Τάσος Αποστολίδης, Γιώργος Ακοκαλίδης

Οι δημιουργοί της σειράς συζητούν με μαθητές και μαθήτριες για τον Οδυσσέα, τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD, επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται. Τέλος μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες όπως και άλλες εξελίξεις…

Παρασκευή 25 Μαΐου
12.00-13.00

«Οι μαθητές συναντούν την Άλκη Ζέη», εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Γνωριμία με την Άλκη Ζέη, τη σημαντικότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Η συγγραφέας συζητά με τους μαθητές για το έργο της και υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της.

Σάββατο 26 Μαΐου
13.00-14.00

«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια, Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα, έκδοση: Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό». Θα μιλήσουν οι Ιωάννα Μπίμπου, Αν. Καθ. Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης-Α.Π.Θ., Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός, Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός-Ph.D Media Education.

Κυριακή 27 Μαΐου
12.00-13.00

«Στη σκιά της πράσινης βασίλισσας», της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Μια σύγχρονη περιπέτεια και μια χιλιόχρονη βελανιδιά που διηγείται πάθη των Ελλήνων.
Ομιλητές: Μένη Κανατσούλη, καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας

Κυριακή 27 Μαΐου
13.00-15.00

«Εργαστήρι GRAFFITI από το THE BOX GALLERY»

Ανοιχτό διαδραστικό εργαστήρι graffiti με graffiti writers και street artist, οι οποίοι θα κάνουν μια εισαγωγή στην ιστορία του, θα περιγράψουν την διαδικασία δημιουργίας ενός graffiti και τα πράγματα που τους δίνουν έμπνευση. Στη συνέχεια, δημιουργούν ένα graffiti από την αρχή και κάνοντας έναν αυτοσχεδιασμό παροτρύνουν το κοινό να συμμετάσχει στην διαδικασία. Το workshop θα ολοκληρωθεί με την δημιουργία του graffiti με τη συμμετοχή του κοινού με θέμα τη Θεσσαλονίκη!

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Πέμπτη 24/5: 15:00 – 21:00, Παρασκευή 25/5: 10:00 – 21:00, Σάββατο 26/5: 10:00 – 22:00, Κυριακή 27/5: 10:00 – 21:00. Το πρωί της Πέμπτης, η έκθεση θα είναι ανοιχτή αποκλειστικά για τα σχολεία. Είσοδος ελεύθερη

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατίας 154,
2310 291111.