Η δίαιτα της προσωπικότητας


Μια νέα δίαιτα κάνει θραύση στην Αμερική, η οποία στηρίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Σύμφωνα με τον Αμερικανό κλινικό νευροεπιστήμονα Ντάνιελ Εϊμεν, αν θέλεις πραγματικά να χάσεις βάρος, πρέπει να βρεις τον τύπο της προσωπικότητάς σου. Από εκεί και έπειτα, θα πρέπει να καταναλώνεις συγκεκριμένες τροφές -ιδανικές για τον τύπο σου- για να αδυνατίσεις.

Οι 5 τύποι

1. Ψυχαναγκαστικοί, οι οποίοι σκέπτονται συνέχεια το φαγητό, είναι συνήθως άνθρωποι των άκρων και έχουν δυσκολία στον ύπνο.

2. Παρορμητικοί, οι οποίοι τρώνε και τσιμπολογούν ακόμη και όταν δεν πεινάνε, δεν διακρίνονται για την οργάνωσή τους και των οποίων η προσοχή διασπάται εύκολα.

3. Ψυχαναγκαστικοί – παρορμητικοί, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά και από τις δύο κατηγορίες.

4. Συναισθηματικοί, οι οποίοι τρώνε για να καλύψουν συναισθηματικά κενά, τους φόβους και τη μοναξιά τους. Εχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και τάση για κατάθλιψη.

5. Αγχωτικοί, οι οποίοι είναι μονίμως σε ένταση, νιώθουν στρες και υποφέρουν από πονοκεφάλους και ταχυπαλμίες. Είναι συνήθως ντροπαλοί και δεν νιώθουν άνετα σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τι τύπος είσαι, τι πρέπει να τρως και τι να αποφεύγεις:

Ψυχαναγκαστικός: Προτίμησε καφέ ρύζι, σολωμό, μπανάνες, γαλοπούλα, ηλιόσπορους. Απόφυγε τις πολλές πρωτεϊνες και την καφεϊνη.

Παρορμητικός: Πες ναι στις μπριζόλες, ψάρια, πουλερικά, αβγά και απόφυγε τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη.

Συναισθηματικός: Να τρως αβγά, συκώτι, καρύδια, μπρόκολο και φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.

Αγχωτικός: Προτίμησε προϊόντα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά, εσπεριδοειδή, σπανάκι, αμύγδαλα, φακές, ψάρια πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Απόφυγε τις ζωικές πρωτεϊνες.

Ψυχαναγκαστικός – παρορμητικός: Χρειάζεσαι άφθονη λιακάδα και λίγους υδατάνθρακες και ζάχαρη. Προτίμησε τις πρωτεϊνες και πιες άφθονο πράσινο τσάι.