- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η ευτυχία έρχεται με δύο κόρες

Τι αποζητά κανείς στη ζώη; Ευτυχία, υγεία και μια αρμονική οικογενειακή ζωή. Ε, λοιπόν γνωρίζετε πώς κατακτώνται αυτές οι αξίες; Αρκούν δύο κόρες. Αυτή είναι η χρυση συνταγή της ευτυχίας, σύμφωνα με τελευταία έρευνα Βρετανών επιστημόνων. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.116 γονείς, οι οποίοι είχαν διάφορους συνδυασμούς παιδιών ηλικίας 16 ετών και άνω.

Οι γονείς μίλησαν για τη ζωή με τα παιδιά τους – και με βάση όσα είπαν, οδήγησαν τους ερευνητές στην κατάρτιση μιας λίστας με τους πιο αρμονικούς και πιο δυσαρμονικούς συνδυασμούς παιδιών.

Τι δείχνει η έρευνα και γιατί
Η δημοσκόπηση έδειξε πως απ’ όλους τους συνδυασμούς παιδιών, ο καλύτερος είναι οι δύο κόρες, διότι είναι απίθανο να τσακώνονται όλη την ώρα, παίζουν όμορφα μεταξύ τους και γενικώς είναι ευχάριστες ως παρουσία.

Επιπλέον, σπανίως ενοχλούν τους γονείς τους, δεν κάνουν πολλή φασαρία, εμπιστεύονται τους γονείς τους και τους λένε τα μυστικά τους, ενώ είναι απίθανο να θυμώσουν ή να αγνοήσουν η μία την άλλη.

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί, ακόμη και μεταξύ κοριτσιών δεν φαίνοναι τόσο ευνοϊκοί. Έτσι, για παράδειγμα, οι τέσσερις κόρες αποτελούν για τους γονείς καθημερινή μάχη, καθώς οι καυγάδες μεταξύ των κοριτσιών είναι καθημερινοί και έντονοι.
Όπως δήλωσε η κυρία Φέι Μίνγκο, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας οικογενειακών σχέσεων bounty.com που πραγματοποίησε τη μελέτη, οι γονείς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αγαπούν πολύ τα παιδιά τους, αλλά όσοι έχουν μεγάλες οικογένειες, δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να κρατήσουν καθημερινά μια ισορροπία στο σπίτι.

«Όλοι πιστεύουμε ότι τα κορίτσια συμπεριφέρονται σαν αγγελούδια – γεγονός που φαίνεται να ισχύει όταν είναι δύο», πρόσθεσε. «Ωστόσο, όσο περισσότερα έχει κανείς τόσο το χειρότερο – χειρότερο και από το να είχε αγόρια δηλαδή, καθώς τα δύο κορίτσια είναι “συνταγή” αρμονίας στο σπίτι αλλά τα διπλάσια σκέτη καταστροφή, γεγονός που δεν ισχύει για τα τέσσερα αγόρια».

Η κυρία Μίνγκο παραδέχθηκε πως οι ερευνητές αρχικά περίμεναν να αποτελούν τον πιο δύσκολο συνδυασμό τα δύο, τρία ή τέσσερα αγόρια μέσα στο σπίτι, «μόνο και μόνο επειδή είναι πιο υπερκινητικές και θορυβώδεις προσωπικότητες». Όμως ανακάλυψαν πως ο αντίκτυπος των πολλών αγοριών είναι μικρότερος από αυτόν των πολλών κοριτσιών.

Οι γονείς που συμμετείχαν στη μελέτη βαθμολόγησαν τη συμπεριφορά των παιδιών τους, βάση κατηγοριών όπως «ευκολία στην φροντίδα», «ταίριασμα» και «γενική συμπεριφορά».

Τα δύο κορίτσια πήραν υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, αλλά οι γονείς των τεσσάρων κοριτσιών τους έδωσαν την πιο χαμηλή βαθμολογία στους περισσότερους τομείς.

Για προφανείς λόγους, οι γονείς με τέσσερα παιδιά (ανεξαρτήτως φύλου) είπαν πως αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, με τις ώρες των γευμάτων, του πρωινού ξυπνήματος και της βραδινής κατάκλισης να είναι οι πιο δύσκολες απ’ όλες – χώρια το να αρρωστήσουν ταυτοχρόνως και τα τέσσερα παιδιά…