Η ιστορία του λιονταριού που συγκίνησε τον κόσμο

Η ιστορία του είχε συγκλονίσει! Οι φωτογραφίες του λιονταριού, γνωστού και ως Άριελ, να είναι συνδεδεμένο με τις μηχανές υποστήριξης έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας την συγκίνηση. Τελικά, όπως έγινε γνωστό το τρίχρονο λιοντάρι πέθανε μετά από επιπλοκή στη καρδιά του.

Ο Άριελ, ένα τρίχρονο λιοντάρι από την Βραζιλία, είχε μείνει παράλυτο τους τελευταίους μήνες από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια. Όπως ανέφεραν οι γιατροί που το είχαν εξετάσει, επρόκειτο για έναν συνδυασμό της νόσου Πάρκινσον και του συνδρόμου Guillain-Barre.

Αρχικά, είχε σαν αποτέλεσμα την παράλυση των δύο πίσω άκρων του και στη συνέχεια και των δύο μπροστινών του.

Η Ρακέλ Μπόρτζες, και ο σύζυγος της ήταν οι δύο άνθρωποι που έκαναν γνωστή την ιστορία του Άριελ. «Τον μεγαλώσαμε. Μέχρι δέκα μηνών κοιμόταν δίπλα μου», είχε τονίσει η Ρακέλ Μπόρτζες όταν η ιστορία του Άριελ είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, αλλά κυρίως το διαδίκτυο. Μέσω σχετικής σελίδας στο Facebook η Ρακέλ Μπόρτζες και ο σύζυγός της έκαναν γνωστή την ασθένεια του τρίχρονου λιονταριού. Άμεσα, αρκετοί χρήστες άρχισαν να μαθαίνουν καθημερινά λεπτομέρειες από την προσπάθεια του Άριελ. Περισσότεροι από 62.500 άτομα έγιναν «φίλοι» του Άριελ στην σελίδα του.

Μέσω του facebook πολλοί έμαθαν στην ιστορία του και ανταποκρίθηκαν. Μια ειδική ομάδα νευρολόγων από το Ισραήλ ταξίδεψε στη Βραζιλία με σκοπό να εξετάσουν τον Άριελ και να προσπαθήσουν να βρουν τρόπο να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας του. Αρχικά, είχαν φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα λευκά αιμοσφαίρια άρχισαν να «επιτίθενται» στα υγιή κύτταρα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προκαλέσουν την ασθένεια και την παράλυση.

Η προσπάθεια της οικογένειας Μπόρτζες να κρατήσει στη ζωή τον Άριελ ήταν πολυδάπανη. Συνολικά, για κάθε μήνα χρειάζονταν περισσότερες από 11.000 ευρώ. Αν και αρχικά, τα χρήματα αυτά έρχονταν μόνο από την τσέπη τους, στη συνέχεια το facebook αποδείχθηκε ένα πολύ δυνατό εργαλείο. Πολλοί χρήστες, και φιλοζωικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο πρόσφεραν χρήματα για να βοηθήσουν το τρίχρονο λιοντάρι να σηκωθεί από το έδαφος…

Δυστυχώς χωρίς να τα καταφέρουν… «Ο αγαπημένος μας Άριελ έφυγε. Είναι η χειρότερη ημέρα της ζωής μου»: Ράκελ Μπόρτζες.

Πηγή: http://www.princeolivernews.com/2011/07/28/world/254711/