Η Λίμνη των Κύκνων από το Grigorovich Ballet Theatre of Russia στο Θέατρο Badminton (22-23/10)

Το Grigorovich Ballet theatre of Russia του θρύλου των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκορόβιτς παρουσιάζει τη «Λίμνη των κύκνων» στο θέατρο Μπάτμιντον το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.
Μια συγκινητική ιστορία που ο Τσαϊκόφσκι έκανε αθάνατη, σε χορογραφία των Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ που ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς διασκεύασε το 1969 για τα Μπολσόι. Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι τη διετία 1875 – 1876, ενώ η ιστορία της βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο. Η πρωτότυπη χορογραφία ανήκει στον Julius Reisinger. Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, στις 20 Φεβρουαρίου 1877 και στέφθηκε από αποτυχία. Αρκετά χρόνια αργότερα όμως, και συγκεκριμένα στο θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 15 Ιανουαρίου 1895 (ένα χρόνο μετά το θάνατο του Τσαϊκόφσκι) με νέα χορογραφία τη φορά αυτή από τους Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ, η παράσταση γνωρίζει την αποθέωση. Το 1969 ο μεγάλος ρώσος χορογράφος Γιούρι Γκριγκορόβιτς διασκευάζει την κλασική χορογραφία και γνωρίζει νέα αποθέωση με τα μπαλέτα Μπολσόι.
Σήμερα η Λίμνη των κύκνων θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Υπόθεση του έργου:

Το παραμύθι αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ένας μάγος. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό.

Πού: Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά ακίνητα, Γουδή
Πότε: Σάββατο 22 Οκτωβρίου 16:30 και 21:00, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 12:30 και 17:30
Τιμές: Ε ΖΩΝΗ: 18, παιδικό- φοιτητικό 9, Δ ΖΩΝΗ: 28 ευρώ, παιδικό- φοιτητικό 14 ευρώ, Γ ΖΩΝΗ: 38ευρώ , παιδικό- φοιτητικό 19 ΕΥΡΩ, Β ΖΩΝΗ: 48 ευρώ, παιδικό- φοιτητικό 24 ευρώ, Α ΖΩΝΗ: 58 ευρώ, παιδικό- φοιτητικό 29 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: 210-8840600, http://www.ticketnet.gr/, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS