- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η μυθολογία συναντά τον ήλιο στον Ελληνικό Κόσμο (26-27/5)

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή τους μικρούς του φίλους, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! Το πρόγραμμα για το προσεχές σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαίου, διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 26 Μαΐου
«Η Αργοναυτική Εκστρατεία» (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)

Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέει το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία. Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών καθώς και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική πνοή.Τα παιδιά ταυτίζονται τόσο με τους μυθικούς ήρωες όσο και με τις κούκλες. Στο τέλος οι θεατές έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!

Διάρκεια: 80 λεπτά με 10 λεπτά διάλειμμα
Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
– Ώρα έναρξης: 11:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 27 Μαΐου
«Ο Ήλιος, ο Ηλιάτορας»

Ο άρχοντας Ήλιος, πηγή ζωής και έμπνευσης, «ρίχνει τις ακτίνες» του για να διαφωτίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όχι μόνο το δικό του αλλά και το δικό μας. Ο Ήλιος στη μυθολογία, ο Ήλιος στην οικολογία, ο Ήλιος στη δημιουργία. Όλες οι όψεις του, ακόμη και η όποια αρνητική, γίνονται αφορμή για έμπνευση και δημιουργία!
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

– Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος