Νέα μόδα: η ζωή του παιδιού σας σε time lapse βίντεο

Βaby time lapse λέγεται η νέα μόδα που τείνει να διαδεχτεί το γνωστό άλμπουμ φωτογραφιών που συνόδευε το παιδί, από τις πρώτες στιγμές της ζωής του μέχρι την ενηλικίωση.

Η πρόοδος της τεχνολογίας
Οι νέες τεχνολογίες έχουν προσφέρει και νέες δυνατότητες, όπως αυτή που σκέφτηκε και παρουσίασε ο κινηματογραφιστής Φρανς Χοφμέεστερ, εμπνευστής της νέας μόδας, ο ο ποίος έχει συνενώσει τα βίντεο που τραβούσε από τη στιγμή της γέννησης της κόρης του μέχρι και την ηλικία των 12 ετών.

Στο βίντεο βλέπουμε τη Λότε, από μωράκι μέχρι τα 12 της χρόνια, να κλαίει, να χαμογελάει, να χαίρεται, να νυστάζει και να λέει τα πρώτα της λόγια.

«Ήταν μία αρκετά επίπονη διαδικασία, καθώς απαιτούσε σχολαστικό πρόγραμμα και πειθαρχία, ενώ έπρεπε να έχω υπομονή καθώς η κόρη μου δεν ήταν πάντα ευδιάθετη», επισημαίνει ο Χοφμέεστερ που λέει πως «το βίντεο κρύβει μέσα του τα πολλά κι απίστευτα συναισθήματα που μου δημιούργησε η πατρότητα τα τελευταία 12 χρόνια».

Η καινούργια μόδα έχει ενδιαφέρον και έχουμε να σας πούμε ότι διαδίδεται ταχύτατα ανάμεσα σε νέους γονείς, ειδικά στη Βόρεια Ευρώπη. Το σημαντικό μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία είναι εκτός του ότι βάζει και τους γονείς σε μια ευχάριστη απασχόληση, ότι μπορούν να έχουν ζωντανή εικόνα του παιδιού τους βλέποντας όλες τις φάσεις της ανάπτυξής του που επιθυμούν μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο.