Η παιδική κακοποίηση έχει πολλά πρόσωπα. Ξέρετε την Honey Boo Boo;

Το Here Comes Honey Boo Boo είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα -reality  του αμερικάνικου δικτύου TLC που έχει ως κεντρικό πρόσωπο ένα 7χρονο κοριτσάκι που οι γονείς τους αρέσκονται να το επιδεικνύουν σε κάθε λογής καλλιστεία παιδιών που τόσο συνηθίζονται στη χώρα που παινεύεται για τις αυστηρές “ηθικές” της αρχές! Η Αλάνα  Τόμπσον ή “Honey Boo Boo” όπως είναι ευρύτερα γνωστή, μαζί με την μητέρα της June Shannon, με τον πατέρα της Mike Thompson και τις τρεις μεγαλύτερες αδελφές της έχουν κάνει την καθημερινή τους ζωή reality με άγνωστες συνέπειες για την ψυχολογία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Το reality show, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις παρακολουθείται από 2,2 εκατομμύρια θεατές!
Η σειρά έχει μια από τις υψηλότερες τηλεθεάσεις του TLC. Δεν είναι λίγοι κι εκείνοι βέβαια που χαρακτηρίζουν την εκπομπή “προσβλητική”, “εξωφρενική” και φυσικά αναδεικνύουν το ενδεχόμενο της εκμετάλευσης τους παιδιού από τους γονείς τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι αγαπούν την τηλεθέαση και όσα φέρνει μαζί της χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα “must-see TV”!
Μια γνωστή εφημερίδα και website ψυγχαγωγίας,  η AV CLUB χαρακτήρισε το πρόγραμμα “ιστορία τρόμου που παρουσιάζεται ως τηλεοπτικό πρόγραμμα” αναφέροντας ότι πρόκειται για επικινδυνη έκθεση κι εκμετάλευση ενός παιδιού.

Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια Thompson επιβεβαιώνει  όσους επικρίνουν την αμερικανική κουλτούρα και γενικεύει την εικόνα μιας πολυμελούς υπέρβαρης οικογένειας, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που τρέφεται μόνο με πρόχειρο ανθυγιεινό φαγητό και αναψυκτικά και χρειάζεται υποτιτλισμό για να καταλάβεις τι ακριβώς λένε. Τα σχόλια που ακούγονται για τα μέλη της οικογένειας είναι πιο τρομακτικά ακόμα και από το ίδιο το θέαμα που παρουσιάζουν και σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα θα βλάψει, αν όχι θα καταστρέψει, τη μικρή υπερκινητική Alana που αυτή τη στιγμή έχει μόνο την ψευδαίσθηση της άναρχης δημοσιότητας και της φτιασιδωμένης ομορφιάς.

Η μικρή παρουσιάζεται να παίρνει μέρος σε κάθε λογής καλλιστεία και εκδηλώσης όπου υποτίθεται ότι επιδεικνύει τις ιδιαίτερες ικανότητές της και βραβεύεται για τη …χαριτωμενιά της!

https://www.youtube.com/watch?v=DPKePwj5afg

Βλέπουμε συχνά τη μικρή να πίνει «Go Go Juice», ένα μείγμα από Red Bull και Mountain Dew που περιέχει τόση καφεΐνη όσο δύο φλιτζάνια καφέ. Η απάντηση της μαμάς όταν κατηγορήθηκε για τη διατροφή της μικρής ήταν: “Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα … Θα μπορούσα να της δίνω αλκοόλ.” Η “πληθωρική” σε όλα της μητέρα έχει μάλιστα επαινεθεί από το “Δίκτυο Μητέρα Φύση” για την “έντονη επιχειρηματική λογική της” επειδή εξοικονομεί για  την οικογένεια  80 δολάρια την εβδομάδα μαζεύοντας κουπόνια και παίζοντας Bingo! Το σπίτι τους μοιάζει περισσότερο με Μίνι Μάρκετ…
Πρόσφατα το reality έγινε και σειρά  κινουμένων σχεδίων της South Park studios όπου διακωμωδείται όλη η οικογένεια.

https://www.youtube.com/watch?v=ImCYh65m-Pw
Τελευταία δημιουργήθηκε αναστάτωση στην οικογένεια και το τηλεοπτικό κοινό γιατί υπήρξαν φήμες ότι κάποιοι ετοιμάζουν την απαγωγή της λιλιπούτειας στάρλετ. Η μητέρα μέσω facebook το διέψευσε και επιβεβαίωση ότι η Honey Boo Boo δεν πάει πουθενά χωρίς τους σωματοφύλακές της!!! ” Τους έχουμε  24/7. Είναι μαζί μας,παντού όλη την ώρα! ” δήλωσε η μαμά της.
Η μικρή Αλάνα κερδίζει για κάθε εξωφρενικό επεισόδιο 5.000 δολάρια αλλά ήδη της έχει γίνει πρόταση να υπογράψει νέο συμβόλαιο προς 20.000 δολάρια το επεισόδιο. Ο ροζ παράδεισος της μικρής Αλάνα όμως κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μεταμορφωθεί σε κόλαση από την υπέρμετρη φιλοδοξία των αγράμματων (στην ουσία) γονείς της τα ανθρωποφάγα τηλεοπτικά κανάλια που ενδιαφέρονται -και οι μεν και οι δε- για το εύκολο, γρήγορο χρήμα στο βωμό του οποίου θυσιάζουν χωρίς καμία ντροπή ένα 7χρονο αφελές κοριτσάκι.  Αυτή η κακομεταχείριση ενός παιδιού δεν είναι βία; Δεν είναι κακοποίηση;

Η Αλάνα μαζί με τη μαμά της