Η περιπέτεια της κας Παρτιτούρα πάει σχολείο

Μουσική, τραγούδι, διάσημοι συνθέτες αναλαμβάνουν δράση και μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά είναι έτοιμη να ταξιδέψει μέχρι τα σχολεία τους για να διασκεδάσουν όλοι παρέα. Πρόκειται για μια ιστορία της Σοφίας Βογιατζάκη και του Πατρίκιου Κωστή, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και χιούμορ. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα όργανα της ορχήστρας και θα μάθουν πληροφορίες για τη ζωή διάσημων συνθετών. Γνωρίζουν με διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο της μουσικής με μελωδίες ερμηνευμένες ζωντανά από ορχήστρα (ορχήστρα εγχόρδων Athens chamber orchestra και κουιντέτο πνευστών Χρώσεις). Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος ενώ την επιμέλεια ενορχηστρώσεων και καλλιτεχνική διεύθυνση ο Αντώνης Καρατζίκης.

Με λίγα λόγια η ιστορία
Η κυρία Παρτιτούρα θέλει να τραγουδήσει στο μπάνιο, το αγαπημένο της τραγούδι, όμως ανακαλύπτει, πως κάποιος έχει κλέψει όλες τις νότες! Έτσι, ξεκινά ένα απίθανο ταξίδι με οδηγό γνωστά, κλασικά μουσικά θέματα, ώστε να ανακαλύψει, πού έχει κρύψει τις νότες ο μαέστρος Μπαγκέτα. Πρόκειται για ένα παραμύθι με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και χιούμορ. Μέσω αυτού, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα όργανα της ορχήστρας και μαθαίνουν πληροφορίες για τη ζωή διάσημων συνθετών.

Το θεατρικό έργο παρουσιάζεται στο χώρο του σχολείου και παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς. Τα εισιτήρια ξεκινούν από τρία (3) ευρώ για το κάθε παιδί και το έργο διαρκεί μία (1) ώρα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μουσικής ορχήστρας από το σχολείο (ορχήστρα εγχόρδων ή κουιντέτο πνευστών). Μετά το πέρας του έργου παρέχεται δωρεάν σίτιση για τους μαθητές από την Pizza Fan.

Για πληροφορίες καλέστε την κα Βαϊμάκη στο: 210 3243152, 6943688328 ή στείλτε e-mail στο: [email protected].