Αρχική Infokids Συνταγές Η πιο απλή ελληνική (ατομική) πίτσα

Η πιο απλή ελληνική (ατομική) πίτσα

Αγαπημένο φαγητό, που αν το φτιάξουμε στο σπίτι με τα χεράκια μας δεν παραπέμπει σε junk food. Αντιθέτως, όλη η οικογένεια τρώεει υγιεινά και το χαίρεται!

Υλικά
1 πίτα γίγας για σουβλάκι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
1 σφικτή ντομάτα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
50 γραμμ. ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά γλυκού κάππαρη (προαιρετικά)
50 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
ρίγανη ξερή, τριμμένη

Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε φέτες την ντομάτα και τις πιπεριές.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε την πίτα για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
3. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε την πίτα και την αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο και τον πελτέ. Απλώνουμε από πάνω τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές, την κάππαρη και τη φέτα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Συμβουλή: Για να μη μουχλιάσει ο πελτές ντομάτς που περίσσεψε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να καλύψει την επιφάνειά του. Με αυτό τον τρόπο δεν οξειδώνεται.

** Θα βρείτε κι άλλες υπέροχες και πανεύκολες συνταγές στο βιβλίο "Φοιτήτρια και στη μαγειρική" των εκδόσεων Μύρτος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.