Η φίλη της Barbie κατά του καρκίνου

Η φίλη της Barbie κατά του καρκίνου

Μια Barbie που θα απαρνηθεί το σήμα – κατατεθέν της, τα μακριά ξανθιά μαλλιά, με στόχο να περάσει μήνυμα κατά του… καρκίνου, ζήτησαν από την κατασκευάστρια εταιρεία εκατοντάδες Αμερικανοί. Την πρωτοβουλία για την κυκλοφορία της φαλακρής κούκλας δημιούργησαν δύο φίλες, οι Rebecca Sypin και Jane Bingham, για να ενισχυθούν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

«Beautiful and Bald Barbie! Let’s see if we can get it made» λέγεται η σχετική σελίδα στο Facebook, που καλεί την Mattel να αποδεχθεί το αίτημα και σύντομα άρχισε να μετρά πάνω από 50.000 φίλους. Όταν η σελίδα έφτασε στους 155.000 φίλους η Mattel έλαβε θέση λέγοντας ότι η εταιρεία δεν συνηθίζει να δέσεται ιδέες από περιβάλλον εξωτερικό αυτής και χιλιάδες άνθρωποι απογοητεύτηκαν.

Δεν πέρασε πολύς καιρός όμως και η Mattel επέστρεψε με νέα πρόταση, που έχει ως εξής:

“Η εταιρία παιχνιδιών Mattel θα κυκλοφορήσει από τις αρχές του ’13, μια φαλακρή κούκλα με στόχο την ψυχολογική στήριξη των παιδιών με καρκίνο. «Η “φίλη της Μπάρμπι” θα μπει, πολύ σύντομα, στην καθημερινή μας ζωή… μάς ζήτησαν, κάτι τέτοιο, 157 χιλιάδες άνθρωποι, μέσω Facebook».

Η «Φίλη της Μπάρμπι» θα δωρίζεται στα παιδιά με καρκίνο, που υποβάλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία του Καναδά και στις ΗΠΑ. Τα αξεσουάρ της; Θα είναι μια συλλογή καπέλων, μαντηλιών για το λαιμό, αλλά και περουκών.

«Θέλουμε να μπορούν να παίξουν με την ‘φίλη της Μπάρμπι’ τα παιδιά εκείνα που χρειάζονται περισσότερο τέτοιο παιχνίδι… ο γνώμονάς μας, εν προκειμένω, δεν είναι το κέρδος», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Αλάν Χίλοβιτζ, σε Γαλλικό πρακτορείο.