Αρχική Περιβάλλον Η φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στο Δέλτα του Έβρου

Η φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στο Δέλτα του Έβρου

  Χιλιάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο και τροφή, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Έβρου, συνολικής έκτασης 69.000 στρεμμάτων. Η αξία του σημαντικού αυτού υγροτόπου, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι πολύ μεγάλη για την ορνιθοπανίδα, γεγονός που αναδεικνύεται μέσα από την επιστημονική έρευνα και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

Από τη μελέτη της μετανάστευσης, μέσω δακτυλιώσεων, που υλοποιείται στο Δέλτα του Έβρου από το 1994, αποδεικνύεται πως ο υγρότοπος αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού στο ταξίδι των πουλιών μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Σήμερα, το Δέλτα του Έβρου έχει αναδειχτεί ως η περιοχή με τα περισσότερα δακτυλιωμένα πουλιά σε όλη τη χώρα (πάνω από 85.000), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του φορέα. Επίσης, οι εποχιακοί υγρότοποι της παράκτιας ζώνης της Άνθειας (Βάλτος Αρμύρες) είναι από τους πιο σπουδαίους για τη μετανάστευση των παρυδάτιων και στρουθιόμορφων ειδών.

Η φετινή «φθινοπωρινή» εξόρμηση από τους ορνιθολόγους του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και εθελοντών, απέδωσε 1651 πουλιά από 38 είδη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.