Η Angelina Jolie στο πλάι των κατοίκων της Συρίας και του Ιράκ

Το ανθρώπινο πρόσωπό της για μία ακόμη φορά δείχνει η Angelina Jolie. Στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος της περιοδείας της, η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Ιράκ. Στη Βαγδάτη επισκέφτηκε οικογένειες που είχαν εκτοπιστεί δύο φορές: πρώτα στη Συρία για να ξεφύγουν από τον πόλεμο στο Ιράκ, και τώρα πίσω στο Ιράκ.

Η Angelina Jolie χαιρέτισε τη βούληση της ιρακινής κυβέρνησης να φιλοξενήσει πρόσφυγες από τη Συρία και είπε ότι ελπίζει όλοι οι Σύριοι που ζητούν άσυλο στο Ιράκ να είναι ευπρόσδεκτοι.

«Στην παρούσα συγκυρία, είναι σημαντικό ότι το Ιράκ δέχεται επείγουσα διεθνή υποστήριξη και συνεχίζει να καλωσορίζει τους πρόσφυγες” δήλωσε η Jolie.

Στην ιρακινή πρωτεύουσα της Βαγδάτης το Σάββατο, η Τζολί συναντήθηκε με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πέρασε το χρόνο με Ιρακινούς, μέχρι πρόσφατα πρόσφυγες στη Συρία, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στο Ιράκ για να ζητήσουν καταφύγιο.
Αυτή ήταν η τέταρτη και τελική στάση της από μια περιοδεία στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία, όπου περισσότεροι από 260.000 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταγραφεί από την αρχή των συγκρούσενω το Μάρτιο του 2011.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Jolie επισκέφθηκε την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία.

Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη της Jolie στο Ιράκ. Περίπου 1,3 εκατομμύρια Ιρακινοί παραμένουν εκτοπισμένοι στη χώρα τους και η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.