- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Η Barbie αποκτά ποπ αισθητική

Η Barbie είναι αναμφισβήτητα ένα παιχνίδι φετιχ για κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό της. Τι γίνεται όμως, όταν το κοριτσάκι μεγαλώνει και η Barbie φαντάζει υπερβολικά παιδική και συντηρητική για τα γούστα του; Η απάντηση είναι η Barbie Tokidoki. Μια Barbie που ξεφεύγει από το στερεοτυπική φιγούρα των παιδικών χρόνων, άκρως προσαρμοσμένη στις επιταγές του εφηβικού στιλ. Με ροζ μαλλιά και τατουάζ στους ώμους και το λαιμό, η νέα κούκλα της τελευταίας συλλογής της αμερικανικής βιομηχανίας παιχνιδιών Μattel, μοιάζει περισσότερο την ηρωίδα της τριλογίας Millennium του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον. Μετά τη διάθεσή της σε περιορισμένο αριθμό, στο διαδίκτυο, νωρίτερα αυτό το μήνα, η αξίας 50 δολαρίων κούκλα που σχεδιάστηκε από την εταιρία μόδας tokidoki του Λος Αντζελες, εξαντλήθηκε.
Φυσικά λόγω των τατουάζ δεν άργησαν και οι πρώτες αντιδράσεις, αφού οργανώσεις γονέων θεωρούν ότι πρόκειται για ένα παιδικό παιχνίδι και δεν θα έπρεπε να ενθαρρύνει τα παιδιά στο να κάνουν τατουάζ.
Βέβαια υπάρχουν οι ένθερμοι υποστηρικτές της μεταμοντέρνας Barbie που ισχυρίζονται ότι η κούκλα αντανακλά τη μόδα της εποχής και τη γενικότερη ποπ κουλτούρα.