Θαλασσινά με ρύζι… καλοκαίρι να μυρίσει

“Καιρό έχουμε να φάμε κάτι θαλασσινό”, σκέφτηκε η μανούλα το πρωί. “Και τα παιδιά πρέπει να συνηθίζουν στη γεύση τους. Καλύτερα ψάρι παρά κρέας έλεγε η γιαγιά μου, και μάλλον δίκιο είχε. Η ωφέλεια τους για την υγεία είναι τόσο μεγάλη…” Αλλά σήμερα η Αργυρώ θέλει να φτιάξει κάτι διαφορετικό, όχι το συνηθισμένο ψάρι στο φούρνο. Μια άλλη νοστιμιά έχει κατά νου για την οικογένεια. “Σίγουρα θα τους αρέσει, γιατί το ανακάτεμα των υλικών δίνει ένα απίθανο, γευστικότατο φαγητό”. Για να δούμε κι εμείς λοιπόν, τι θα φτιάξει σήμερα η Αργυρώ για να νοστιμήσουμε κι εμείς την κουζίνα μας.

Υλικά
1 χταποδάκι, βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες
4 καλαμάρια
4 μικρές σουπιές
1 φλιτζ. κίτρινο ρύζι για πιλάφι
3 μέτριες ντομάτες
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 κολοκυθάκια τριμμένα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα θαλασσινά μας και τα βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι και ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις ντομάτες, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα κολοκυθάκια, το ρύζι και δύο ποτήρια ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.