Θαυματουργό το δενδρολίβανο για τα μαλλιά

Οι αρχαίες Ελληνίδες είχαν σε εκτίμηση το δενδρολίβανο όχι μόνο για την υπέροχη μυρωδιά του και γεύση του στο φαγητό αλλά και για άλλες ιδιότητες του. Είχαν παρατηρήσει λοιπόν ότι κάνει καλό στα μαλλιά γι’ αυτό και το χρησιμοποιούσαν σε βραστό νερό όταν λούζονταν.

Σήμερα είναι ευρέως γνωστό ότι το δενδρολίβανο αναζωογονεί και αναδομεί τις κατεστραμμένες τρίχες. Απομακρύνει την λιπαρότητα (όπως και η τσοκνίδα) και είναι φυτικό “φάρμακο” κατά της τριχόπτωσης.

Δοκιμάστε λοιπόν σαμπουάν και προϊόντα μαλλιών που περιέχουν δενδρολίβανο ή φτιάξτε μόνες σας μια σπιτική μάσκα με βάση το γνωστό μυρωδικό.

Μια από τις μάσκες που σας προτείνουμε είναι η παρακάτω. Αυτή η συνταγή περιποιείται τα μαλλιά ως τις ρίζες και είναι κατάλληλη για μαλλιά με κατεστραμμένες άκρες. Το λάδι δεντρολίβανου δυναμώνει την επιφάνεια του κεφαλιού, το ελαιόλαδο τονώνει, τα βότανα δραστηριοποιούν την αιμάτωση του δέρματος.

Θα χρειαστείτε

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι λανολίνη και λίγο δενδρολίβανο (ή ανάλογα μισή χούφτα φύλλα σημύδας ή τσουκνίδας ή χαμομηλιού) 1 κρόκο αυγού, το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε τα βότανα το καθένα ξεχωριστά- σε 200 ml νερό τα αφήνουμε μισή ώρα και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε το υγρό, κρύο, με τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε λουσμένα μαλλιά. Τ’αφήνουμε να δράσουν για 30 λεπτά.