- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Θα σε κάνω Βασίλισσα” στο Γκλόρια

Μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου, με τίτλο “Θα σε κάνω Βασίλισσα” και τον Παύλο Κοντογιαννίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο ανεβάζει το Θέατρο Γκλόρια, στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα για το κοινό αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 9:15 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης υποδύεται ένα πάμπλουτο αλλά σπαγκοραμμένο εργολάβο οικοδομών τον Αντώνη Τσιλιβίκη, που κάνει δύσκολη και βαρετή την ζωή της όμορφης και νέας συζύγου του Ελένης (Χριστίνα Αλεξανιάν) και την εξαναγκάζει να συμμετάσχει σε μια κομπίνα οικονομικής αφαίμαξης του πλούσιου θείου της Peter (Παύλος Ορκόπουλος) εξ Αμερικής.

Για κακή του τύχη όμως, ο θείος Peter, καταφθάνει στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η απάτη, ο Αντώνης Τσιλιβίκης μεταμφιέζεται σε ενοικιαστή μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο θείος όμως που αγαπά πολύ την ανηψιά του, θέλει να φροντίσει για το μέλλον της και της συστήνει ένα φίλο του πετυχημένο, ανοιχτοχέρη και κομψό επιχειρηματία τον Bill (Ιωσήφ Μαρινάκης), που προσπαθεί να κατακτήσει την όμορφη Ελένη, μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Η Σοφία Βογιατζάκη (στο ρόλο της οικιακής βοηθού), ο Θορωρής Ρωμανίδης με την Ιωάννα Ασημακοπούλου (το φιλικό ζευγάρι της οικογένειας) ο Μάκης Πατέλης (Υπάλληλος του Αντώνη Τσιλιβίκη), o Γιώργος Χαλεπλής (Αστυνόμος) η Λουκία Στεργίου (ενοικιάστρια), συμπρωταγωνιστούν στις κωμικοτραγικές σκηνές που εξελίσσονται μέσα στο σπίτι.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1956 στο “Πάρκ” απο το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη ενώ το 1964 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Θανάση Βέγγο, τη Νίκη Λινάρδου, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Δημήρη Νικολαίδη και τον Γιώργο Μούτσιο.

Συντελεστές

Διασκευή-σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά/κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Κινησιολογία: Φωκάς Ευαγγελινός

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: Λαϊκή απογευματινή – 19:15
Πέμπτη: απογευματινή – 19:15
Παρασκευή: 21:15
Σάββατο:απογευματινή – 18:15 / 21:15
Κυριακή: απογευματινή – 19:15

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 23 ευρώ
Εξώστης – Λ. Απογευματινή: 18 ευρώ
Φοιτητικό: 18 ευρώ

Ημέρες και ώρες ταμείου:
Καθημερινώς απο 10:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00, εκτός Δευτέρας.

Τηλέφωνο ταμείου: 210 3609400

Θέατρο Γκλόρια: Ιπποκράτους 7, Αθήνα, Τηλ.: 210 3609400