Ιατρικό λάθος ο θάνατος του 11μηνου βρέφους. Ο πατέρας περιγράφει τις τραγικές στιγμές που έζησαν

Ο 38χρονος πατέρας του βρέφους, κ. Κοσμαδάκης, μίλησε στο Cretalive και διηγήθηκε όλο το ιστορικό των επανειλημμένων επεμβάσεων. Σύμφωνα με τον κ. Κοσμαδάκη, μετά την πρώτη επέμβαση, την περασμένη Τετάρτη, το βρέφος παρουσίασε ένα μεγάλο πρήξιμο (σε μέγεθος πορτοκαλιού) στο σημείο της τομής κι ανέβασε υψηλό πυρετό. Ο γιατρός που εφημέρευε στο νοσοκομείο, όταν του εξήγησε στο τηλέφωνο τι συνέβαινε, σαρκαστικά φώναξε σε μια νοσοκόμο: ” Αδελφή, ο χειρούργος Κοσμαδάκης προτείνει να βάλουμε ένα ορό…”
Μετά τη 2η επέμβαση, το παιδί έδειχνε αρκετά ζωηρό για περίπου 2-3 ώρες, όμως στη συνέχεια παρουσίασε και πάλι υψηλό πυρετό.
“Τότε ένας άλλος γιατρός – αυτός που τον χειρούργησε την πρώτη φορά ουδέποτε εμφανίστηκε- μου λέει ότι θα τον βάλουν στο χειρουργείο ξανά. Τον ρώτησα με αγωνία: Γιατρέ θα αντέξει το παιδί ”
“Μη φοβάσαι. Πρέπει να γίνει , μου απάντησε και είδατε την κατάληξη…”
Ο κ. Κοσμαδάκης, όπως είπε στο Cretalive, δέχθηκε χθες το βράδυ στο σπίτι του την επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κοκκίνη και ενός γιατρού. “Γιατρέ είναι δυνατόν να πεθαίνει ένα παιδί από βουβωνοκήλη ;” τον ρώτησαν και η απάντηση του ήταν “ΟΧΙ”

Ευθύνες στον γιατρό αποδίδει ευθέως ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκης, λέγοντας ότι από την νεκροτομή που διενεργήθηκε προκύπτει πως δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση . Σε ερώτηση αν αυτό ήταν “αστοχία” του υλικού ή του χειρουργού ο κ. Μιχαλοδημητράκης απάντησε με νόημα “Τα ράμματα δεν ήταν κινέζικα . Μια χαρά ήταν..”
Σύμφωνα με τον ίδιο η μη σωστή συρραφή οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα “τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του”, που οδήγησαν στη σηψαιμία και το θάνατο του μωρού

Όπως έγινε γνωστό αργά το μεσημέρι, η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ αποφάσισε την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση στο άτυχο 11μηνο αγόρι. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες έχει διαταχθεί και επείγουσα ΕΔΕ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
“Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αφού έλαβε υπόψη του :
Το Ν. 3329/2005 άρθρο 11
Το Ν. 3528/2007 άρθρο 104 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το αρθ 1ο του Ν 4057/2012
Την με αρ. 638/5-11-2012 Απόφαση Διοικητή για διενέργεια ΕΔΕ σχετική με το θάνατο του βρέφους Κοσμαδάκη Άρρεν που νοσηλεύτηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.
Το συμφέρον της υπηρεσίας και το κύρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Αποφασίζει
Την Αναστολή της άσκησης καθηκόντων του Ιατρού Σακελλάρη Γεωργίου Ε.Α.΄ Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η.
Το Τμήμα Προσωπικού του Νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.”