Κάντε τους δώρο τα πρώτα τους… οχήματα

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν χρησιμοποιώντας το σώμα τους με φυσικό τρόπο. Ξεκινάνε με τα πόδια και καταλήγουν στην κοινωνική ευφυΐα!

Ο Bunzi της ολλανδικής Chillafish είναι ένα ποδήλατο που βοηθά το παιδί στην σταδιακή εκμάθηση ισορροπίας. Είναι ένα σύστημα 2 σε 1 που μπορεί να μεταμορφωθεί από τρίκυκλο σε δίκυκλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς την χρήση εργαλείων! Έτσι μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας ισορροπία ευχάριστα και βήμα-βήμα.

Αρχίζετε με το τρίκυκλο και αλλάζετε, με μία κίνηση σε δίκυκλο, μόνον όταν και όποτε το παιδί σας αισθανθεί έτοιμο. Δεν είναι έτοιμο; Ξαναγυρνάτε στην τρίκυκλη διαμόρφωση!


Το ύψος της σέλας είναι χαμήλα στην τρίκυκλη διαμόρφωση για περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού τα πόδια πατάνε γερά στο έδαφος. Στην δίκυκλη διαμόρφωση η σέλα είναι ψηλότερα για να μπορεί το παιδί να σκουντήσει, να αναπτύξει ταχύτητα και στα λίγα ή πολλά μέτρα που θα τσουλήσει, θα σηκώσει ασυναίσθητα τα πόδια του, αναπτύσσοντας έτσι και σταδιακά το αίσθημα της ισορροπίας, χωρίς καλά -καλά να το καταλάβει. Άλλωστε η σύγχρονη άποψη επί του θέματος είναι να μην χρησιμοποιούνται πια βοηθητικές ρόδες, αλλά μέσα από την φιλοσοφία των likeabikes (κάτι σαν…ποδήλατο δηλαδή) το παιδί να περνά από το τρίκυκλο σε δίκυκλο και τελικά σε κανονικό ποδήλατο με πεντάλ.

Το Bunzi είναι ελαφρύ, κουβαλιέται εύκολα από το χερούλι στη σέλα, διαθέτει αθόρυβους τροχούς, κατάλληλους για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο στην σέλα για τα μικροπράγματα του… αναβάτη.

Πού θα το βρείτε: http://www.trikiklo.com/

Κόστος: 65€

http://youtu.be/F-r-dO0zwGI