- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κάψτε γρήγορα το λίπος με φυσικό χυμό ανανά, γκρέιπφρουτ και τσάι

Οι φυσικοί χυμοί είναι γνωστό ότι κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας καθώς μας χαρίζουν ευεξία, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και λειτουργούν αποτελεσματικά σε πολλά ενοχλητικά συμπτώματα, όπως οι πονοκέφαλοι, η δυσκοιλιότητα, η δυσπεψία και πολλά άλλα. Επίσης χρησιμοποίουνται ευρέως για την μείωση του βάρους, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την εξαφάνιση του τοπικού πάχους.

Ένα από τα καλύτερα φυσικά κοκτέηλ για γρήγορη καύση λίπους είναι ο φυσικός χυμός με γκρέιπφρουτ, ανανά και τσάι.

Ο ανανάς ένας από τα δημοφιλέστερα εξωτικά φρούτα είναι γνωστό από έρευνες ότι ανήκει στα τρόφιμά εκείνα που βοηθούν στην επίτευξη, αλλά και στην διατήρηση του ιδανικού μας βάρους. Αποτελείται από βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C), ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, αλλά και από ένζυμά που βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Η λιποδιαλυτική δράση του γκρέιπφρουτ, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Έρευνες δείχνουν ότι ο καρπός του γκρέιπφρουτ συµβάλλει στη µείωση της χοληστερίνης και ενισχύει την καταπολέµηση της αρτηριοσκλήρωσης. Χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε πολλές δίαιτες.

Όσο για το τσάι ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τσάι (πράσινο, μαύρο, oolong, λευκό) έχει θεαματικές θεραπευτικές ιδιότητες. Γενικά η κατανάλωση τσαγιού ( βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, της αρθρίτιδας, των καρδειακών νοσημάτων, πως ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά να χάσουμε κιλά ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την πυκνότητα των οστών.

Φτιάξτε εύκολα ένα φυσικό χυμό

Υλικά
2/3 φλυτζάνιου παγωμένο νερό
1 φακελάκι τσάι
1/2 ώριμος ανανάς μικρού μεγέθους
1/2 κόκκινο γκρέιπφρουτ
1 φέτα λεμονιού

Ρίχνετε το νερό με το τσάι σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Στη συνέχεια το σουρώνετε. Καθαρίζετε τον ανανά και τον αποχυμώνετε ενώ αφού στίψετε και το γκρέιπφρουτ τα ανακατεύετε όλα μαζί.