Κέικ κανέλας με μήλα

Για το πρωινό των παιδιών ή συνοδευτικό του καφέ σας, το μυρωδάτο αυτό κέικ θα σας ενθουσιάσει.

Συστατικά
250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
200 γραμμ. ζάχαρη
1 κοφτό κουτ. σούπας κανέλα
½ κουτ γλυκού αλάτι
4 αβγά
400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Παρασκευή
1. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα κτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
2. Ρίχνετε μέσα τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το κτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας σε μικρή ταχύτητα.
3. Σταματάτε το κτύπημα, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνετε για λίγη ώρα στην άκρη.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα.
5. Βάζετε τα κομματάκια του μήλου μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε μέσα στη φόρμα με τη ζύμη.
6. Ψήνετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σημ. Αφού κρυώσει μπορείτε να το πασπαλίσετε με έξτρα κανέλα και άχνη ζάχαρη!