Κέικ καρότου

Υλικά
3/4 φλιτζανιού λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι μήλο τριμμένο
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέκιν
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέκιν, προσθέτετε το λάδι, την ζάχαρη το καρότο, το μήλο, το ξύσμα και την καρυδόψιχα. Στο τέλος διαλύετε την σόδα στο χυμό λεμονιού και την ρίχνετε και αυτή. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα βάζετε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.

Αν θέλετε μπορείτε το κέικ να το επικαλύψετε με γλάσο σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!