- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κέικ με κάστανο, μια πραγματικά πλούσια γεύση

Αν ταξιδέψετε στην Καστανιά στη Θεσσαλία η φύση θα σας εντυπωσιάσει. Δάση, χρώματα και αρώματα ξυπνούν τις αισθήσεις. Και φυσικά εδώ θα δείτε την απόλυτη κυριαρχία δασών με καστανιές. Η αναγνώστριά μας Ελένη μάς στέλνει μια γευστικότατη συνταγή με βασικό συστατικό το κάστανο… από τα μέρη της.

Υλικά
Κουβερτούρα 55%
κακάο 160 γρ.
Ασπράδι αβγού 120 γρ.
Κρόκοι αβγών 80 γρ.
Ζάχαρη 90 γρ.
Κρέμα κάστανο 250 γρ.
Βούτυρο 30 γρ.
Κρέμα γάλακτος 30 γρ.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γρ. ζάχαρη. Λιώνουμε 60 γρ. κουβερτούρας και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων. Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 40 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του κάστανου, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε το γλυκό με τη γκανάζ (σοκολάτα).

Συνταγή για την κρέμα κάστανου
Υλικά
800 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1/4 ποτήρι malt ουίσκι
1 ποτήρι περίπου ζάχαρη
3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σουπ. μπράντι

Εκτέλεση
Λιώνουμε τα κάστανα με μια ξύλινη σπάτουλα και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και το ουίσκι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μπράντι και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με κοπανισμένα φιστίκια. Αν σ’ αυτή την κρέμα προσθέσουμε περισσότερη χτυπημένη κρέμα γάλακτος (150-200 γρ.) και δυο φύλλα ζελατίνης, θα έχουμε έτοιμη βάση για μια σαρλότ κάστανου.