- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Κέλη, η μικρή σφήκα” από τις Εκδόσεις Τετράγωνο

Γνωριμία με τον υπέροχο κόσμο των εντόμων, των πτηνών και των ζώων του δάσους. Μεταμφιέσεις και κοπτοραπτική μικρών ζουζουνιών. Φανταστικά σπιτάκια και γιορτή στο δάσος. Συμφιλίωση με όλα τα στοιχεία της φύσης.

Η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η δύναμη της θέλησης, η εσωτερική ομορφιά είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα αυτού του αντιρατσιστικού παραμυθιού.
Η Κέλη η μικρή σφήκα γεννήθηκε κατάμαυρη, χωρίς τις χρυσαφιές ρίγες που έχουν όλες οι σφήκες. Όταν ορισμένα έντομα άρχισαν να την κοροϊδεύουν, θέλησε να αλλάξει την εμφάνισή της. Αφού συμβουλεύτηκε το σοφότερο έντομο του δάσους, ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι της ως τον Ήλιο, γιατί μόνον εκείνος μπορούσε να τη βοηθήσει. Και ο άρχοντας Ήλιος πράγματι την έντυσε με χρυσαφιές ρίγες. Η Κέλη, αλλαγμένη πια και χαρούμενη, επέστρεψε στο δασάκι της. Εκεί συνάντησε τα υπόλοιπα έντομα, που αρχικά δεν την αναγνώρισαν, κι έτσι δεν της έδωσαν καμία σημασία! Τότε κατάλαβε πως η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό και ότι η ομορφιά της ψυχής είναι σημαντικότερη από την εξωτερική εμφάνιση.

Η συγγραφέας: Αγγελική Φλώρου
Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Λεοντάρι, ένα όμορφο χωριό στον κάμπο του νομού Καρδίτσας, απ’ όπου κατάγεται. Μεγαλώνοντας ανακάλυψε την αγάπη της για τα παραμύθια κι άρχισε να παίρνει μέρος σε κάθε σχολική παράσταση, γράφοντας παραμυθάκια και ποιήματα. Σπούδασε νοσηλευτική. Ζει στην Καρδίτσα και είναι μητέρα της Ροδάνθης και του Φώτη. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει επιτραπέζια παιχνίδια με την κόρη της, πηγαίνει στον κινηματογράφο, γράφει και διαβάζει.
Η φοβία που είχε η Αγγέλα ως παιδί για τις σφήκες την ώθησε να γράψει αυτό το παραμύθι, θέλοντας να γλυκάνει στα αθώα μάτια των παιδιών αυτό το μικρό και παρεξηγημένο έντομο, και να τους περάσει κάποια διδάγματα που θα τα βοηθήσουν στη ζωή τους!

Η εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική και αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου-διακόσμηση στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Παρακολούθησε σεμινάρια παιδικής ζωγραφικής και δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση. Συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή (Σκηνογραφία, Product Design, Αρχιτεκτονική Διαμόρφωση Εσωτερικών Χώρων, 2001/6). Από το 2003 διδάσκει ζωγραφική και κατασκευές σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο (νηπιαγωγείο, δημοτικό). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Από το 2004 συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων.
Η Ίρις βραβεύτηκε ως εικονογράφος το 2006 και το 2008 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου!

ISBN 978-960-99324-1-7,
Σελίδες: 56
Κατηγ: Παραμύθι γνώσεων
Για παιδιά: μέχρι 8 ετών