Και μην ξεχάσετε, ο Αρακάς να είναι Λαδερός

«Α…., μαμά, εγώ δεν το τρώω αυτό το φαγητό, δεν μου αρέσει…»
«Μα, γιατί, παιδί μου, που είναι τόσο νόστιμο, που έχει μέσα και καροτάκια που σου αρέσουν και πατατούλες, και κόκκινη σαλτσούλα για να βουτήξεις μπουκίτσες…Εξάλλου, δεν έχεις δοκιμάσει.»
Μετά από πολλές προσπάθειες, και αφού η πείνα μάλλον έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στη μικρή κοιλίτσα… «μαμά, θα μου δώσεις λίγο από αυτό το φαγητό;», – «Μα, αφού δεν σου αρέσει, γλυκούλι μου… οπότε, άσ’ το καλύτερα».
«Όχι, μαμά, είναι πολύ ωραίο, και δώσε μου κι άλλο καροτάκι, γιατί μας είπε η κυρία στο σχολείο ότι κάνει καλό στα μάτια, και οι πατατούλες είναι τόσο νόστιμες…»
Συμπέρασμα: Ένα ακόμη λαδερό, πεντανόστιμο, με πολλά διατροφικά οφέλη, που όμως δεν προσελκύει τα παιδιά από την αρχή με την εμφάνισή του, οπότε χρειάζεται διπλή προσπάθεια εκ μέρους σας. Αν όμως γίνει η αρχή…

Υλικά
500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
1 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες, κομμένες σε φετούλες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες, που θα τρίψετε στον τρίφτη ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
* Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, τριμμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να ξανθύνουν μόνο.
* Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, τον αρακά, τις ντομάτες ή τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
* Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει το φαγητό σας για 30’ περίπου.
* Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο και αφήστε για άλλα 10’. * Κοιτάξτε αν το φαγητό έχει μείνει μόνο με το λάδι του και σβήστε.

Tip. Μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 αγκινάρες για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση και διατροφική αξία.