- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το νεσεσέρ του μωρού… επειδή κι αυτό θέλει τα καλλυντικά του!

Η επιδερμίδα των μωρών και των παιδιών χρειάζεται καθημερινή φροντίδα με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες τους. Με υποαλλεργικές υφές, χωρίς άρωμα ή με διακριτικές εσάνς που προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία, τα περισσότερα ξεχωρίζουν για τις πρωτότυπες συσκευασίες τους που προσελκύουν τα παιδιά κάνοντας τα να δέχονται με χαρα τις περιποιήσεις της μαμάς με τα εν λόγω προϊόντα. Ας δούμε τι κρύβει το νεσεσέρ των λιλιπούτειων φίλων μας.

Σαμπουάν και αφρόλουτρο

Τα βρεφικά σαμπουάν και αφρόλουτρα διατίθενται είτε ξεχωριστά είτε σε συσκευασία 2 σε 1, ξεχωρίζουν για την υποαλλεργική σύνθεσή τους και το ουδέτερο PH. Καθαρίζουν και ενυδατώνουν σε βάθος την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα, χαρίζοντας μια μοναδική απαλή υφή στα μαλλιά του παιδιού.

Η κρέμα και το γαλάκτωμα ενυδάτωσης

Μετά το χαλαρωτικό μπανάκι, η ενυδάτωση της βρεφικής επιδερμίδας είναι σημαντική. Με τη χρήση μιας κρέμα και ενός γαλακτώματος ενυδάτωσης, το υδρολιπιδικό φιλμ της παδικής επιδερμίδας διατηρείται, χαρίζοντας στο δέρμα την απαλότητα και την ελαστικότητα που απαιτείται. Η χρήση των εν λόγω προϊόντων γίνεται κατά μήκος όλου του σωματος με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρωως το προϊόν.

Η κρέμα κατά των ερεθισμών

Η κρέμα κατά των ερεθισμών ειναι ίσως από τα σημαντικότερα είδη περιποίησης της βρεφικής επιδερμίδας. Είναι πολύτιμος σύμμαχος για την πρόληψη των ερεθισμών και των συγκαμάτων που ενδεχομέως να προκληθούν στο μωρό λόγω της τριβής της πάνας με το μαλακό δέρμα. Κατά την χρήση, την απλώνετε προληπτικά στην περιοχή που καλύπτεται από την πάνα αλλά βοηθάει σημαντικά και στην υποχώρηση των ερεθισμών εφόσον έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Η πούδρα

Μετά την αλλαγή της πάνας καθώς και μετά το μπανάκι μπορείτε να πουδράρετε ελαφρά το μωρό ούτως ώσε να απορροφηθεί η υγρασία από το δέρμα, προσφέροντας παράλληλα μια βελούδινη ελαφρώς αρωματισμένη επιδερμίδα.

Τα μωρομάντηλα

Αναπόσπαστο αξεσουάρ του βρεφικού και όχι μόνον νεσεσέρ είναι τα υγρά μωρομάντηλα που στην κυριολεξία σας λύνουν τα χέρια όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού ή όταν είστε σε κάποιο μέρος που δεν έχετε πρόσβαση σε χώρο ώστε να μπορείτε να πλύνετε το μωρό μετά την αλλαγή της πάνας. Ταμωρομάντηλα είναι εμποτισμένα με αωματική λοσιόν, καθαρίζουν σε βάθος, χωρίς να ξηραίνουν και να τραυματίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Το βρεφικό λάδι για μασάζ

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν να κάνουν ελαφρύ μασάζ στο μωρό με κάποιο βρεφικό έλαιο σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν το μωρό όταν βρίσκεται σε υπερένταση και δυυσκολεύεται να κοιμηθεί. Το ειδικό ξηρό έλαιο απλώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις κατά μήκος όλου του σώματος μέχρι να απορρογηθεί πλήρως από το δερμα και να νιώσετε ότι το μωρό χαλάρωσε και αποσυμπιέστηκε από την ένταση και την ανησυχία που το διακατείχε.

Οι αμπούλες φυσιολογικού ορού

Ο αποστειρωμένος φυσιολογικός ορός σε αμπούλες ενδείκνυται για την καθημερινή υγιεινή της μύτης και των ματιών των βρεφών όταν ταλαιπωρούνται από κρύωμα ή παρουσιάζουν δυσκολίες στην αναπνοή.

Το βρεφικό άρωμα

Τώρα και τα μωρά έχουν το δικό τους άρωμα φτιαγμένο αποκλειστικά για τον ευαισθητο βρεφικό τύπο επιδερμίδας τους. Με διακριτικές εσάνς που δεν ενοχλούν την όσφρησή τους, τα βρεφικά αρώματα έχουν σαν βασικό τους συστατικό τα εξωτικά φρούτα, τα εσπεριδοειδή αλλά και τα λουλούδια.