Καλαμπόκι: Χρυσόξανθη απόλαυση με πολλά οφέλη


Το καλοκαίρι σίγουρα σταθήκατε σε κάποιον αυτοσχέδιο πάγκο για να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά ένα ωραία ψημένο καλομπόκι. Αν γνωρίζατε και τα οφέλη, θα ήσσασταν διπλά χαρούμενη. Το καλαμπόκι, το οποίο θα το βρείτε φρέσκο στην αγορά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι εξαιρετικά επωφελή για τον οργανισμό.

Διατροφική αξία: Πλούσιο σε βιταμίνη Β1, η οποία είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, βιταμίνη Β5, που βοηθά τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, φολικό οξύ, που βοηθά στην δημιουργία νέων κυττάρων και βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών, το καλαμπόκι θα πρέπει να υπάρχει τακτικά στη διατροφή σας.

Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στα πεπτικά προβλήματα και στη δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και είναι επίσης χρήσιμες στην προσπάθεια να μειωθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στους διαβητικούς. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης το καλαμπόκι για τους ανθρώπους που πάσχουν από αναιμία.

Πώς θα το μαγειρέψετε: Το καλομπόκι θα το γευτείτε ψητό, βραστό με βούτυρο ή ανάμεικτο με ρύζι. Επίσης, θα το προσθέσετε στις σαλάτες σας. Υπέροχο πιάτο είναι το καλαμπόκι σοτέ με πράσινες πιπεριές και κρεμμύδια.