Αρχική Infokids Συνταγές Καλιτσούνια τηγανιού Χανιώτικα

Καλιτσούνια τηγανιού Χανιώτικα

Η κρητική κουζίνα ανήκει στις top κουζίνες παγκοσμίως, είναι πολυβραβευμένη και κανείς, μα κανείς δενμπορεί να αμφισβητήσει την υψηλή διατροφική της αξία.
Σήμερα, ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί κρητικά καλιτσούνια και να ζήσουμε, μικροί μεγάλοι, μια απίστευτη γευστική εμπειρία.

Υλικά
1,5 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
λίγο λάδι
νερό

Για τη γέμιση
1/2 κιλό μυζήθρα
1/2 κιλό ανθότυρο
1/2 κιλό πολύ μαλακή φέτα, κατά προτίμηση κρητική
3 αβγά

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ανθότυρο, τη μυζήθρα και τη μαλακή φέτα μαζί με τα αβγά.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο μέτριου πάχους και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, για παράδειγμα, σε μέγεθος όπως ένα πιατάκι του καφέ.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγη γέμιση, το διπλώνουμε, πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τρώγονται σκέτα ή με μέλι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.