- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καλιτσούνια τηγανιού Χανιώτικα

Η κρητική κουζίνα ανήκει στις top κουζίνες παγκοσμίως, είναι πολυβραβευμένη και κανείς, μα κανείς δενμπορεί να αμφισβητήσει την υψηλή διατροφική της αξία.
Σήμερα, ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί κρητικά καλιτσούνια και να ζήσουμε, μικροί μεγάλοι, μια απίστευτη γευστική εμπειρία.

Υλικά
1,5 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
λίγο λάδι
νερό

Για τη γέμιση
1/2 κιλό μυζήθρα
1/2 κιλό ανθότυρο
1/2 κιλό πολύ μαλακή φέτα, κατά προτίμηση κρητική
3 αβγά

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ανθότυρο, τη μυζήθρα και τη μαλακή φέτα μαζί με τα αβγά.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο μέτριου πάχους και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, για παράδειγμα, σε μέγεθος όπως ένα πιατάκι του καφέ.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγη γέμιση, το διπλώνουμε, πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τρώγονται σκέτα ή με μέλι.