- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

“Καλοκαίρι στην πόλη”στον Ελληνικό Κόσμο

H εναλλακτική θερινή «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου» επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και σημαντικούς συνεργάτες.
Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής. Φέτος για πρώτη φορά, μετά τα 4 δεκαήμερα του καλοκαιριού ακολουθεί ένα πενθήμερο (5 έως 9 Σεπτεμβρίου) με στόχο να αποχαιρετίσουν τα παιδιά το καλοκαίρι και να μπουν ομαλά στη φθινοπωρινή περίοδο.
Επί δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας και τις εκθέσεις, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, τα αρχαία νομίσματα, η ελληνική παράδοση και ιστορία, τα μαθηματικά, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο. Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» που έχουν προετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

«Ζητούνται καλλιτέχνες…»

Α΄ δεκαήμερο: 20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

Γ΄ δεκαήμερο: 18 Ιουλίου – 29 Ιουλίου

Οι μικροί καλλιτέχνες εμπνέονται από τη θάλασσα, το χώμα, τους αριθμούς και το περιβάλλον. «Μεταφέρονται» στα Βυζαντινά χρόνια, την αρχαία Αγορά και πιο πίσω, στα Προϊστορικά χρόνια, για να χρησιμοποιήσουν τα υλικά εκείνων των καιρών και να παρουσιάσουν τα δικά τους έργα. Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του «Ελληνικού Κόσμου» οι μικροί φίλοι θα ανακαλύψουν, ανάμεσα σε πηλούς και χρώματα, πολλές μυρωδιές, μουσικές, παιχνίδια και διάφορες άλλες εκπλήξεις. Στο πρώτο δεκαήμερο ο ζωγράφος κ. Κώστας Πανιάρας θα εμπνεύσει και θα παρασύρει τα παιδιά στο χώρο των χρωμάτων, των καμβάδων και των πινέλων, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο ο εικαστικός και εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Δαραδήμος, με πρωτότυπες ιδέες και απολαυστικές δράσεις, θα τα οδηγήσει σε δρόμους φαντασίας και δημιουργίας.


«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!»

Β΄ δεκαήμερο: 4 Ιουλίου – 15 Ιουλίου

Δ΄ δεκαήμερο: 22 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου

Βίκινγκς που ταξιδεύουν πάνω σε τριακόντορο; Μάγιας και Αζτέκοι που χτίζουν την αρχαία Αγορά; Κινέζοι επιστήμονες με αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς που παρατηρούν τα άστρα; Πώς μπλέκονται όλα αυτά μεταξύ τους;

Παραμυθάδες «όλου του κόσμου» ενωθείτε για 10 ημέρες!

Στο δεύτερο δεκαήμερο η κα Ελένη Σβορώνου θα παρασύρει τα παιδιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της μυθοπλασίας των αρχαίων Ελλήνων εμπνευσμένο από τα ζώα, τα φυτά, το νερό και τον αέρα, ενώ στο τέταρτο δεκαήμερο οι συγγραφείς κα Σοφία Γιαλουράκη και κα Εύη Πίνη και θα τα ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού…

«Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο…»

Πενθήμερο πρόγραμμα: 5 Σεπτεμβρίου – 9 Σεπτεμβρίου

Τα παιδιά ανασκάπτουν και φέρνουν στο φως στοιχεία από τους Ίνκας και τους Αζτέκους. Ταξιδεύουν με την τριακόντορο για να συναντήσουν τους Βίκινγκς και τις ιστορίες τους, γίνονται καλλιτέχνες σε ένα πενθήμερο γεμάτο δράση, διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι. Στο πενθήμερο συμμετέχει η κα Εύη Πίνη.

Πληροφορίες:

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», http://summer.hellenic-cosmos.gr/

Για επιπλέον πληροφορίες, κρατήσεις: τηλ. 212 254 0650

Κόστος: Το κόστος συμμετοχής σε κάθε δεκαήμερο είναι 360 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει: συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος, πρόγευμα, μεσημεριανό γεύμα
Για το πενθήμερο 5-9 Σεπτεμβρίου: Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ
Ισχύουν ειδικές εκπτώσεις για ομαδικές συμμετοχές παιδιών από οργανισμούς, εταιρείες, συλλόγους κ.ά., συγγενείς, τα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», τα μέλη της παιδικής λέσχης των «Ερευνητών»