- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καλοκαιρινά εργαστήρια στο Ακαδήμεια (από 18/6)

Τώρα που τα σχολεία κλείνουν, τα παιδιά θέλουν να περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερό τους χρόνο. Το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια πιστό στο ραντεβού τους με τους μικρούς του φίλους τους προσκαλεί στα θερινά δημιουργικά εργαστήριά του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

Μουσική Προπαιδεία «Καλοκαίρι με τον Σίντο!»
Καλοκαιρινό τμήμα για παιδιά 2 – 4 ετών με τους γονείς τους
18 Ιουνίου – 16 Ιουλίου: Κάθε Δευτέρα: 7:30 – 8:30 μ.μ.

Εμψυχώτριες:

Ειρήνη Τζούμα, Νηπιαγωγός – Μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στη βρεφική έως πρώτη σχολική ηλικία στο σύστημα Κίντερ Μιούζικ Η.Π.Α.- Διπλωματούχος πιάνου Εθνικού Ωδείου
Ευαγγελία Σαραφίδου: Φιλόλογος, Μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στη βρεφική ηλικία στο πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα «Σίντο… το πάντα!»

Ένα πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα για παιδιά 2- 5 ετών: «Καλοκαίρι με τον Σίντο!». Η μουσική προπαιδεία σκοπό έχει να καλλιεργήσει το μουσικό αισθητήριο, τον έμφυτο ρυθμό, (που όλα τα παιδιά έχουν σ’ αυτή την ηλικία) και την αγάπη για τη μουσική. Παράλληλα, μέσα από το τραγούδι, το παιχνίδι με τα μουσικά όργανα, την ακρόαση, την κίνηση, τις χειροτεχνίες και τις εκπλήξεις, θα βοηθήσει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν και τους γονείς να μάθουν να λειτουργούν ως παρατηρητές – βοηθοί των παιδιών τους.
Στο καλοκαιρινό τμήμα μπορεί τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ολόκληρο τον κύκλο είτε μεμονωμένα σε όποιες από τις 5 συναντήσεις μπορούν (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής 5 συναντήσεων: 35 ευρώ. Κόστος κάθε συνάντησης: 8 ευρώ

Θεατρικό εργαστήρι
Καλοκαιρινό τμήμα για παιδιά 3 – 6 ετών
20 Ιουνίου – 18 Ιουλίου: Κάθε Τετάρτη: 7:30 – 8:30 μ.μ.

Εμψυχώτρια:
Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education

Το εργαστήρι σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη θεατρική φόρμα και να τα βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξερευνούν αξίες και θέματα των ενδιαφερόντων τους. Ειδικότερα, τα παιδιά, με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ηλικία, εμπνέονται από τις παραστάσεις του Θεάτρου Νέων, τα παραμύθια και τις μουσικές και ταξιδεύοντας στον κόσμο του φανταστικού και υποδυόμενα ρόλους, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, ιδέες και νοήματα, να κάνουν επιλογές. Έτσι, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και διερευνούν έννοιες και θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Οδηγούνται σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Παράλληλα, γνωρίζουν και να επικοινωνούν μέσα από μια μορφή τέχνης.Στο καλοκαιρινό τμήμα μπορεί τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ολόκληρο τον κύκλο είτε μεμονωμένα σε όποιες από τις 5 συναντήσεις μπορούν (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής 5 συναντήσεων: 35 ευρώ. Κόστος κάθε συνάντησης: 8 ευρώ

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»,
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,
210-5125600