Καλοκαιρινά εργαστήρια στο Λαογραφικό Μουσείο Τριποτάμου στην Τήνο

Οι Κυριακές του καλοκαιριού στο Λαογραφικό Μουσείο Τριποτάμου είναι αφιερωμένες στη διασκέδαση των παιδιών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα εμπνευσμένα από τις συλλογές που φιλοξενεί το μουσείο. Στόχος των προγραμμάτων είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι, τη συνεργασία και τη φαντασία τους.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 31 Ιουλίου
«Σε μια ρώγα από σταφύλι…»

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τα θρεπτικά στοιχεία του σταφυλιού και των προϊόντων του, να γνωρίσουν από κοντά τους παραδοσιακούς τρόπους αμπελουργίας και στην συνέχεια να δημιουργήσουν τον δικό τους χυμό σταφύλι.
Για παιδιά 7 – 12 χρόνων Ερμηνεύτρια: Ευτυχία Καλοχαιρέτη

Κυριακή 14 Αυγούστου
«Ένα Τηνιακό Παραμύθι»
Με αφορμή ένα τηνιακό παραμύθι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν την πόρτα του ονείρου, να αυτοσχεδιάσουν και να φτιάξουν το δικό τους παραμύθι. Όλοι μαζί θα διαλέξουμε τους ήρωες, τον τόπο, τα μαγικά και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Για παιδιά 3 – 6 χρόνων

Κυριακή 28 Αυγούστου
«Η πατινάδα και το παραδοσιακό πανηγύρι στην Τήνο. Αμπέρι μου»
Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στο παραδοσιακό πανηγύρι …με μνήμες, αυτοσχέδιους στίχους, μελωδίες και πρωτότυπες κατασκευές οργάνων τα παιδία ανακαλύπτουν την παραδοσιακή μουσική. Κατόπιν δημιουργούν το δικό τους παραδοσιακό ονειρικό πανηγύρι, παίζουν μουσική και τραγουδούν όλα μαζί την δική τους περιπαικτική πατινάδα.
Για παιδιά 7 – 12 χρόνων

Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 60 λεπτά και επαναλαμβάνονται δύο φορές ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00 και η δεύτερη στις 12:00. Η συμμετοχή των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι προαιρετική και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.

Τηλ:6973723872,