Καναπεδάκια με αυγοτάραχο για τα πάρτι των γιορτών

Είναι ίσως το μοναδικό ελληνικό προϊόν που κατέχει μια θέση στα διεθνή καλάθια προϊόντων gourmet, πλάι στην «dream team» των delicatessen: του χαβιαριού, του φουά γκρά, και της τρούφας, ενώ σεφ από όλον τον κόσμο το δοκίμασαν, το λάτρεψαν και το συμπεριέλαβαν στα μενού τους. Στα χέρια έμπειρων δημιουργών εμπνέει νέους γευστικούς πειραματισμούς, ενώ μεγάλα ονόματα όπως οι οίκοι Petrossian, Fauchon, Caviar Exclusives το έβαλαν χωρίς δεύτερη σκέψη στους καταλόγους των προϊόντων τους. Και επειδή εμείς οι Έλληνες που το παράγουμε δεν γνωρίζουμε, κορυφαίοι διεθνείς γαστρονομικοί οδηγοί μας συμβουλεύουν: «για να πετύχετε τη μέγιστη απόλαυση του αυγοτάραχου τοποθετήστε μια λεπτή φέτα στο στόμα σας. Κλείστε τα μάτια και νιώστε μια βελούδινη έκρηξη με φρουτώδη και θαλασσινή επίγευση – μαζί με ένα πικάντικο μούδιασμα- το οποίο θα φτάσει στα βαθύτερα σημεία του εγκεφάλου σας. Και θα διαρκέσει για ώρες.»

Πώς θα το σερβίρετε
Σε λεπτές φετούλες με μερικές σταγόνες λεμόνι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι και αποτελεί ένα εκλεκτό έδεσμα που μυρίζει θάλασσα. Επίσης μπορεί να γίνει ένα άριστο άλειμμα για τα καναπεδάκια, αλλά σερβίρεται και στο κέντρο του τραπεζιού, μαζί με κράκερς ή κριτσίνια.

Πού θα το βρείτε
Η εταιρία Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός παράγει και εμπορεύεται περίπου το 100% του ελληνικού Αυγοτάραχου καθώς επίσης και άλλα παραδοσιακά προϊόντα που κατέχουν εξέχουσα θέση στον κατάλογο της gourmet κουζίνας, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, αφού το αυγοτάραχο δεν είναι μόνο η «αδυναμία» Ελλήνων chef αλλά και Ευρωπαίων, Αμερικανών ή Ιαπώνων. Το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός καλύπτεται από φυσικό κερί μέλισσας, στο οποίο υπάρχει σφραγίδα με το σήμα της εταιρίας και πωλείται σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, σε καλά μπακάλικα και σε καταστήματα delicatessen.
Στην αγορά θα βρείτε επίσης και το Trikalinos Αυγοτάραχο Τρίμμα. Χρησιμοποιήστε το σαν «αλατοπίπερο» (μόνο μια πρέζα) πριν το σερβίρισμα: ενισχύει το άρωμα του βραστού και ψητού ψαριού και το μετατρέπει σε ένα ιδιαίτερο πιάτο.

Kαναπεδάκια με αυγοτάραχο (από το site www.trikalinos.gr)

Υλικά για 4 άτομα
20 ψιλές φέτες αυγοτάραχου
10 ψιλές φέτες μπαγκέτας
5 αποξηραμένα βερίκοκα ή 5
αποξηραμένα σύκα, κομμένα στη μέση
1 ½ κουτάλια σούπας τυρί κρέμα
1 κουτάλι σούπας μέλι
1 κουτάλι τσαγιού ξύδι βαλσαμικό

Παρασκευή
Αλείφουμε το ψωμί με το τυρί, προσθέτουμε το μισό βερίκοκο (ή μισό σύκο) και 2 φετούλες αυγοτάραχο. Ανακατεύουμε το μέλι με το βαλσάμικο και με μια οδοντογλυφίδα προσθέτουμε από δύο σταγόνες σε κάθε φέτα.