- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κανελόνια γεμιστά κατσαρόλας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια πιατέλα κανελόνια γεμιστά; Η επιτυχία της συνταγής κρύβεται στο γεγονός ότι αντί να ψηθούν στο φούρνο, τα ζυμαρικά μαγειρεύονται στην κατσαρόλα. Καλή μας όρεξη!

Υλικά:

640 γρ.κανελόνια
640 γρ.κιμάς
1 κρεμμύδι μέτριο
250 γρ.παρμεζάνα
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτα
1 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε λίγο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα στραγγίζουμε,
προσεχτικά,για να μην ανοίξουν. Καβουρδίζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι για να ξεσβωλιάσει. Προσθέτουμε τη μισή ντομάτα λιωμένη σε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι-πιπέρι,αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς και να πιει το ζουμί,τον κατεβάζουμε και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά και 3-4 κουταλιές τυρί τριμμένο. Χτυπάμε με το πιρούνι 2 αυγά,τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι προσέχοντας να μη φτάσει η γέμιση ως την άκρη. Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, διαλύουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε 1 φλιτζάνι νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Καίμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε και λίγο αλάτι-πιπέρι και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό να βράσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.