Καπέλο για την παραλία! Φτιάξ’ το μόνη σου!

Ένα πολύχρωμο, χαρούμενο καπέλο που μπορείτε να το φτιάξετε για σας αλλά και την κόρη σας δύο όψεων θα σας προστατεύει με στιλ από τον ήλιο. Τα κορίτσια του www.ftiaxto.gr το αλίευσαν από το site της Martha Stewart κι εμείς το αναδημοσιεύουμε γιατί μας άρεσε πολύ και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ραπτικής. Κι αν εσείς δεν έχετε τα απαραίτητα, σίγουρα η μητέρα σας ή η πεθερά σας θα μπορεί να σας βοηθήσει.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το καπέλο είναι:

  1. – Περίπου 1μ ύφασμα σε ένα ή δύο διαφορετικά σχέδια (μέτριο πάχος, ιδανικό είναι το βαμβάκι που είναι δροσερό και απορροφά τον ιδρώτα)
  2. – Σιδερότυπη ενίσχυση (προαιρετική)
  3. – Ραπτομηχανή και τα ραφτικά σου (καρφίτσες, κλωστή κτλ)
  4. – Μολύβι για μαρκάρισμα σε ύφασμα
  5. – Ψαλίδι για ύφασμα
  6. – Σίδερο
  7. – Πατρόν

Πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να κατεβάσεις από το site της Martha Stewart το πατρόν για το καπέλο. Θα το βρεις σε δύο μεγέθη, ένα για παιδιά (6-10 ετών) και ένα για ενήλικες. Προσοχή το πατρόν του καπέλου αποτελείται από 3 μέρη, το γείσο, την κορυφή και το πλαινό κομμάτι. Τα χρειάζεσαι όλα! Αφού τυπώσεις τα πατρόν, τα συναρμολογείς με λίγο σελοτέιπ και τα τοποθετείς επάνω στο ύφασμά σου, το οποίο θα πρέπει να έχεις πλύνει και σιδερώσει ε;

Σημαδεύεις με το μολυβάκι σου τα πατρόν επάνω στο ύφασμα και κόβεις τα κομμάτια. Εάν θέλεις το γείσο του καπέλου σου να είναι πιο σταθερό, τώρα είναι η στιγμή να σιδερώσεις στην ανάποδη πλευρά του κομματιού που προορίζεται για το γείσο, την σιδερότυπη ενίσχυση. Ράβεις την ένωση του πλαινού κομματιού του καπέλου και μετά ράβεις και την κορυφή. Κόβεις τα κομμάτια και από το δεύτερο ύφασμα που έχεις διαλέξει. Συναρμολογείς τα κομμάτια ακολουθώντας τις βήμα βήμα φωτο-οδηγίες του άρθρου. Να θυμάσαι οτι δουλεύεις ουσιαστικά δύο καπέλα από το κάθε ύφασμα ξεχωριστά και θα τα ενώσεις στο τέλος. Στο δεύτερο καπέλο θα αφήσεις και ένα άνοιγμα για να μπορείς να το γυρίσεις μέσα έξω και στο τέλος κλείνεις το άνοιγμα με κρυφή βελονιά με το χέρι.

Έτοιμο! Το καπέλο σου είναι έτοιμο για να το φορέσεις στην παραλία και να καταπλήξεις τα πλήθη!

Είναι πολύ όμορφη ιδέα για δώρο για μικρούς και μεγάλους!

ΠΗΓΗ: http://www.ftiaxto.gr/