- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καραμολέγκος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενάντια στον παιδικό υποσιτισμό

“150.000 παιδικά γεύματα από τον Καραμολέγκο με αγάπη” προσφέρει η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην περιοχή του Νίγηρα σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Σκοπός της συνεργασίας τους είναι η καταπολέμηση του υποσιτισμού σε μια περιοχή, όπου 100.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω του υποσιτισμού και των επιπλοκών του.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κος Μανώλης Καραμολέγκος δήλωσε σχετικά: «Είναι πραγματικά σημαντικό όταν κανείς επιθυμεί και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση μίας μάστιγας, όπως αυτή του παιδικού υποσιτισμού, να του δίνεται η ευκαιρία να το πράξει. Εμείς στην Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, γνωρίζοντας το σημαντικό έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Νίγηρα, θελήσαμε να στηρίξουμε την προσπάθειά τους και παράλληλα να παρακινήσουμε τον Ελληνικό Επιχειρηματικό κόσμο σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό να θέλουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη αλλά οφείλουμε να προχωράμε και σε ενέργειες που επιβεβαιώνουν τις προθέσεις μας.»
Να σημειωθεί ότι μόνο στο Νίγηρα κατά τη διάρκεια του 2008 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιέθαλψαν πάνω από 48.000 παιδιά κάτω των 5 ετών, τα οποία έπασχαν από οξύ υποσιτισμό. Προσπαθώντας να βελτιώσουν την παρεχόμενη θεραπεία, χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια τα έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα (Ready for Use Food / RUF) τα οποία χάρη στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και στην υψηλή θερμιδική τους αξία, παρουσιάζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του υποσιτισμού.
Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο παγκόσμιο πρόβλημα του υποσιτισμού αλλά και την ανάδειξη του πολύτιμου έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, έχει ξεκινήσει σχετική καμπάνια ενημέρωσης, ενώ οι συσκευασίες που φέρουν το μήνυμα της ενέργειας είναι οι 4 κωδικοί στο ψωμί τοστ με κόρα «Καραμολέγκος»: Σταρένιο (συσκευασίες 28 και 14 φετών), Σίκαλη και Πολύσπορο.