Καρδιά αγκινάρα… και εμείς την κάνουμε αυγολέμονο με αρνάκι

Υπέροχο και υγιεινό το φαγητό που σας προτείνουμε και σίγουρα θα ευφρανθεί και η δική σας καρδιά με τόση νοστιμιά!

Υλικά
1 κιλό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ή 3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι τριμμένο άνηθο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό αγκινάρες
1 αυγό, 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο νερό

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας με λάδι και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Το αφήνετε να βράσει για μιάμιση ώρα. Περίπου στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε τις αγκινάρες. Μόλις το κρέας έχει ψηθεί, φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα λεμόνια με το αυγό και προσθέτουμε λίγο ζουμί. Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά για να μην πήξει η σάλτσα και ρίχνουμε το αυγολέμονο. Ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Διατροφική αξία αγκινάρας: Η αγκινάρα, πέρα από εξαιρετικό λαχανικό αποτελεί επίσης και ένα πολύτιμο φάρμακο, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Περιέχει βιταμίνες Α, C, του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο.
Καθαρίζει το αίμα και μειώνει τη χοληστερίνη, τονώνει την καρδιά, ωφελεί τα νεφρά, το συκώτι και βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, των ρευματισμών και της παχυσαρκίας. Μάλιστα, είναι και διαιτητική αφού τα 100 γραμμάρια ωμής ή βραστής αγκινάρας έχουν μόλις 44 θερμίδες.