- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καρπουζόπιτα Μήλου

Εάν έχετε βαρεθεί τις παραδοσιακές πίτες και αναζητάτε νέους πρωτότυπους γευστικούς πειρασμούς για τον ουρανίσκο σας, αξίζει να δοκιμάσετε την καρπουζόπιτα Μήλου. Ένα γλυκό που παντρεύει αρμονικά τη δροσιά των καλοκαιρινών φρούτων σε μια γλυκιά παρασκευή.

Υλικά:

1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
κανέλα
σουσάμι
1 κουταλιά μέλι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Παίρνετε τη σάρκα του καρπουζιού από την οποία έχετε αφαιρέσει προσεκτικά τα κουκούτσια και την πολτοποιείτε με το χέρι σας σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σουσάμι και κανέλα. Ρίχνετε τη πολτοποιημένη σάρκα καρπουζιού στο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι, κανέλα και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε την πίτα στους
180ο για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Μπορείτε να γευτείτε το γλυκό και παγωμένο αφήνοντάς το να παγώσει για λίγο στο ψυγείο.