- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καστανό, το νέο χρώμα της σεζόν

Μπορεί τα ξανθά μαλλιά να τραβούν με την πρώτη τα βλέμματα, παρ’ όλα αυτά ποιος θα μπορούσε να αγνοήσει μια φλογερή κοκκινομάλα ή κασταναμάλλα; Λοιπόν, φέτος οι ζεστές αποχρώσεις του κάστανου έχουν την τιμητική τους κι εσείς μη διστάσετε μπροστά σε μια -μεγάλη μεν- εντυπωσιακή αλλλαγή δε. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να σας εκπλήξει ευχάριστα και εσείς να βρείτε -επιτέλους- το ιδανικό χρώμα για τα μαλλιά σας, αυτό που δεν θα περνά απαρατήρητο στο πέρασμά σας. Πάρτε το παράδειγμα της Μίσα Μπάρτον, που οι σοκολά τόνοι στα μαλλιά της, ανέδειξαν ένα εντυπωσιακά όμορφο και λαμπερό πρόσωπο.

Φροντίδα για τα βαμμένα μαλλιά

Μαλλιά βαμμένα σε σκούρους τόνους (μαύρα, καστανά): έχουν αυξημένη ανάγκη για ενυδάτωση, χρειάζονται επομένως μάσκα για βαμμένα μαλλιά, πάντα με επώνυμα, ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα, που πραγματοποιούν αυτά που υπόσχονται.

Μαλλιά βαμμένα σε μεσαίους τόνους (καστανά ανοιχτά, ξανθά σκούρα, κόκκινα, χάλκινα): έχουν ακόμη πιο αυξημένη ανάγκη για ενυδάτωση και αναδόμηση. Χρησιμοποιήστε μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον μάσκα ενυδάτωσης /αναδόμησης που αντικαθιστά την κερατίνη που χάνει η τρίχα καθώς ξανοίγουμε το φυσικό της χρώμα.

Μαλλιά βαμμένα σε ανοιχτούς τόνους (ξανθά): Η ανάγκη της τρίχας για τροφή σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλη. Επειδή χρησιμοποιούνται βαφές με πιο μεγάλο βαθμό σε οξυζενέ, δηλαδή πιο επιθετικές προς την ποιότητα της τρίχας, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη σειρά από προϊόντα φροντίδας για αναδόμηση αρχικά, και στη συνέχεια για ενυδάτωση αν θέλουμε να διατηρήσουμε πλούσια υφή, λάμψη και υγεία στα μαλλιά μας.

Hot Tips
• Αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά και θέλετε να επιστρέψετες στο φυσικό σας καστανό χρώμα, μην απογοητευτείτε, καθώς η αλλαγή αυτή απαιτεί χρόνο. Τόσο στην ψυχολογία σας όσο και στην ανταπόκριση των μαλλιών σας. Αν θέλετε τη συμβουλή μας, μιλήστε πρώτα με έναν έμπειρο κομμωτή και σχεδιάστε προσεκτικά τα βήματα της… ολικής επαναφοράς.

• Φέτος δεν είναι στη μόδα οι ανταύγειες. Αν όμως θέλετε να φωτίσετε το αποτέλεσμα, θα σας συνιστούσαμε μερικά “φλασάκια” στο τελείωμα, όπως καλύτερα θα σας υποδείξει και ο κομμωτής σας.

• Μην επαναπαυτείτε σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των νέων σας καστανών μαλλιών. Για να είναι λαμπερά και να φαίνονται κάθε στιγμή ενυδατωμένα και φρεσκοβαμμένα -μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο- μην αμελήσετε τη φροντίδα τους με ειδικά σαμπουάν και μάσκες για βαμμένα μαλλιά, που θα δώσουν έξτρα λάμψη.