Αρχική Infokids Συνταγές Κατσικάκι γιουβέτσι

Κατσικάκι γιουβέτσι

Κυριακάτικο φαγητό για όσες μαμάδες νοσταλγούν λίγη αυθεντική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα!

Υλικά για 4 άτομα

*κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)
*2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
*1 φλυτζάνι λάδι
*2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
*αλάτι, πιπέρι
*1 κλαράκι κανέλα
*μοσχοκάρυδο
*νερό
*500γραμμ. χυλοπίτες
*τριμμένο κεφαλοτύρι

1. Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι, προσθέτετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και το βάζετε σε γάστρα.
2. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, προσθέτετε γύρω γύρω τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.
3. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Ενδιαμέσως προσθέτετε 1- 1 ½ ποτήρι νερό.
4. Προσθέτετε τις χυλοπίτες ενώ ανακατεύετε καλά να δέσουν με τη σάλτσα στη γάστρα.
5. Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να τραβήξουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.