- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κερδίστε 10 προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο Αγροτικό Χωριό στο Γκάζι (13-15/5)

Το infokids.gr σε συνεργασία με το Agro-festival σας προσφέρουν 10 προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο (κάθε πρόσκληση προσφέρει δωρεάν είσοδο σε δύο ενήλικες ή παιδιά από 13 ετών και άνω, αφού στα παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν) στο Αγροτικό Χωριό, που θα στηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, από 13 έως 15 Μαϊου. Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής βασικών αγαθών της ελληνικής γης.

Το Agro-Festival για τα παιδιά

13-15 Μαΐου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, 12 εργαστήρια θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους φανερώσουν τις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγή αγαπημένων ελληνικών προϊόντων, όπως τυρί, μελί, λαδί, παστέλι, χαλβάς, ψωμί, αλεύρι και πολλά άλλα. Μάλιστα, θα στηθούν και εργαστήρια στα οποία θα λάβουν μέρος τα ίδια τα παιδιά.
Και όχι μόνο. Παραδοσιακά παιχνίδια θα ζωντανέψουν για τα παιδιά, για να δουν και να μάθουν πώς ψυχαγωγούνταν οι συνομήλικοί τους την εποχή των γονιών και των παππούδων τους, τότε που οι δρόμοι, οι αλάνες και οι πλατείες προσφέρονταν για περισσότερη αναψυχή των παιδιών.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΙΟΥ

Το τυράκι είναι το αγαπημένο τρόφιμο μικρών και μεγάλων. Άλλωστε για την καλή υγεία όλων μας πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον κάποιες μερίδες από την κατηγορία των γαλακτοκομικών κάθε μέρα. Η αξία του είναι αναμφισβήτητη, πόσο μάλλον όταν αυτό παράγετε με αγνό ελληνικό πρόβειο γάλα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΑΔΙΟΥ

Λάδι … ο πράσινος χρυσός.
Το ελαιόλαδο είναι το βασικότερο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και χαρίζει υγεία και ευεξία σε όσους το χρησιμοποιούν στη διατροφή τους καθημερινά με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
Ποιος από εσάς δεν έχει απολαύσει μια χορταστική μπουκιά ζεστού χωριάτικου ψωμιού βουτηγμένο σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο…
Στην παραγωγή του ποιοτικού ελαιολάδου σπουδαίο ρόλο παίζει και ο τρόπος παραγωγής. Στο 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Ποιοτικών Προϊόντων στο Παραδοσιακό Χωριό θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου σε πραγματικό χρόνο στο εργαστήριο παραγωγής λαδιού που θα λειτουργεί.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΨΩΜΙΟΥ

Όποιος έχει δοκιμάσει χωριάτικο ζυμωτό ψωμί δεν το ξεχνάει ποτέ και δεν παύει να το αναζητά. Όποιος δεν έχει δοκιμάσει απλά δεν ξέρει τι χάνει…
Είναι τόσο απλό και όμως τόσο σπάνια πια βρίσκουμε σπιτικό ζυμωτό ψωμί.
Γυναίκες του Παραδοσιακού Χωριού μας θα σας δείξουν πως ζυμώνεται το παραδοσιακό σπιτικό ψωμί και θα σας βοηθήσουν με συμβουλές και μυστικά ώστε να το κάνετε και εσείς…

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΣΤΕΛΙΟΥ

Το Παστέλι είναι ένα Ελληνικό παραδοσιακό προϊόν με βάση το σουσάμι και το μέλι. Τα δύο αυτά υλικά παρασκευής προσδίδουν στο τελικό προϊόν, δηλαδή το Παστέλι, ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Το Παστέλι περιέχει συγκριτικά με άλλα snack, πλούσιες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και φωσφώρου και δεν είναι αλατισμένο. Για την υγεία των παιδιών μας θα ήταν καλό το παστέλι να ενταθεί στην καθημερινότητα τους και να αποτελέσει διατροφική συνήθεια για αυτά. Στο εργαστήριο παρασκευής παστελιού θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής του, αποκλειστικά από μέλι και σουσάμι και να δοκιμάσετε από το αγνό αυτό προϊον.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ
Το κρασί υπάρχει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Συντροφεύει την παρέα, υπάρχει σε κάθε γιορτή και γλέντι. Η διαδικασία παραγωγής του κρασιού είναι σχεδόν ίδια από τα παλιά χρόνια. Το σταφύλι που συλλέγουμε από το αμπέλι, μπαίνει στα πατητήρια και μετά από μια διαδικασία ωρίμανσης προκύπτει το κρασί. Αυτή τη διαδικασία θα παρακολουθήσουμε και στο 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Ποιοτικών Προϊόντων στο Παραδοσιακό Χωριό και βέβαια θα δοκιμάσετε εκλεκτά ελληνικά κρασιά.
λλά άλλα.

ΜΥΛΟΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΛΕΥΡΙΟΥ

Τα παλιά χρόνια ο μύλος αποτελούσε το κέντρο του χωριού και έναν από τους σημαντικότερους τόπους συνάντησης των κατοίκων. Είτε μιλάμε για ανεμόμυλο, είτε για νερόμυλο είτε για μηχανοκίνητο μύλο παράγει ίσως την πιο σημαντικό πρώτη ύλη για τις οικογένειες, το αλεύρι. Η σημαντικότερη προυπόθεση για την παραγωγη ποιοτικού αλευριού είναι η ποιότητα του σιταριού αλλά και ο μυλωνάς και ο μύλος παίζουν σπουδαίο ρόλο. Στο 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Ποιοτικών Προϊόντων στο Παραδοσιακό Χωριό θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά από έναν έμπειρο μυλωνά σε έναν παραδοσιακό μύλο την διαδικασία παραγωγή αλευριού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το μέλι είναι αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Τόσο στο πρωινό, όσο και στο γλυκό, ακόμα και στο φαγητό… Είναι η πιο γλυκιά αμαρτία όλων μας και επιπλέον η πιο αθώα καθώς δεν είναι μια απλή γλυκαντική ύλη αλλά πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γνωστό από την αρχαιότητα για την ωφέλιμη δράση του στην υγεία του οργανισμού. Η διαδικασία παραγωγής του μελιού είναι λίγο πολύ γνωστή αλλά ποιοι από εμάς είχαν ποτέ τη δυνατότητα να το δουν από κοντά; Στο Φεστιβάλ Αγροτικών Ποιοτικών Προϊόντων στο Παραδοσιακό Χωριό θα έχετε την σπάνια ευκαιρία να δείτε μία κυψέλη με μέλισσες που παράγουν αγνό μέλι και έναν έμπειρο μελισσοκόμο που την «τρυγάει», παίρνει δηλαδή το μέλι από την κυψέλη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

Χυλοπίτες, τραχανάς, λαζάνια είναι μερικά μόνο από τα παραδοσιακά ζυμαρικά με την ιδιαίτερη νοστιμιά που κάθε φορά που τα γευόμαστε μας κάνουν να τα απολαμβάνουμε.
Στο παραδοσιακό μας χωριό, γυναίκες με εμπειρία πολλών χρόνων, θα σας μυήσουν στην διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών αυτών και θα σας αποκαλύψουν τις μυστικές συνταγές για τα ευκολότερα και καλύτερα σπιτικά ζυμαρικά.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μεγάλοι πάγκοι «εργασίας» θα έχουν στηθεί στο Παραδοσιακό μας Χωριό για να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους και να τους επιτρέψουν να μας δείξουν το ταλέντο τους στις αρτοκατασκευές και τη ζωγραφική. Έτσι όλα τα παιδιά που θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Αγροτικών Ποιοτικών Προϊόντων θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ανθρωπάκια, δεντράκια, ζωάκια και ότι άλλο «γεννήσει» η φαντασία τους από ζυμαράκι. Παράλληλα θα δημιουργήσουν τη μοναδική τους ζωγραφιά και θα την εκθέσουν μαζί με τις υπόλοιπες με την υπογραφή τους.

Παραδοσιακά Παιχνίδια

Ταξιδεύουμε στο χρόνο… παίζουμε και θυμόμαστε παιχνίδια του προηγούμενου αιώνα.
Παιχνίδια όπως κουτσό, αμπάριζα, σχοινάκι και μήλα θα αναβιώσουν και θα περιμένουν τα παιδιά για να τα μαγεύσουν.
Χώροι ειδικά διαμορφωμένοι θα φιλοξενήσουν παιχνίδια παραδοσιακά απ’ όλη την Ελλάδα.
13-15 Μαΐου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, 12 εργαστήρια θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους φανερώσουν τις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγή αγαπημένων ελληνικών προϊόντων, όπως τυρί, μελί, λαδί, παστέλι, χαλβάς, ψωμί, αλεύρι και πολλά άλλα.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία για την παράσταση που σας ενδιαφέρει (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαϊου στις 2.00 μ.μ.
Από κει και έπειτα, ένας από εσάς θα επιλέξει τους 10 νικητές.

 

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το infokids.gr σε συνεργασία με το Agro-festival σας προσφέρουν 10 προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο Αγροτικό Χωριό, που θα στηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, από 13 έως 15 Μαϊου, με δεκτές συμμετοχές από τη Δευτέρα 9 Μαϊου έως και τη Πέμπτη 12 Μαϊου, στις 2.00 μ.μ.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 10 αριθμούς της επιλογής του, θα επιλέξει τους 10 τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

    Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
    Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά:
    Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 10 αριθμούς από το 1 ως το 928 (όσες και οι συμμετοχές) θα επιλέξει τους 10 νικητές.

    Οι 10 τυχεροί νικητές είναι:

    1) Κική Μαλέρδου
    2) Βασίλης Καλατζής
    3) Μανώλης Βουτσαδάκης
    4) Χαρούλα Πιρπιλή
    5) Ευανθία Σκοπετέα
    6) Ντίμη Κλέντου
    7) Ελένη Χαλή
    8) Γεωργία Νικολοπούλου
    9) Ελένη Κακριδά
    10) Διονυσία Κωνσταντοπούλου