Κηπουρική για παιδιά

Ξεκινάμε μαθήματα κηπουρικής; Ξέρω, ξέρω, τρελαίνεστε… Αλήθεια, και ποιος δεν θα ήθελε να ασχοληθεί με τους καρπούς της γης, να έρθει σε άμεση επαφή με το χώμα, να μυρίζει τα άνθια κάθε εποχής, να τα φροντίζει και να τα βλέπει σιγά σιγά να μεγαλώνουν…
Η κηπουρική όμως δεν είναι μόνο ευχάριστη για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά. Έρχονται σε επαφή με τη φύση, μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον, να το αγαπούν. Βλέπουν να αναπτύσσονται τα φυτά που φυτεύουν εκείνα μόνα τους ή με την βοήθεια των γονιών τους Μ΄ αυτό τον τρόπο περνούν χρόνο μαζί με τους μεγάλους αλλά νιώθουν και υπερήφανα γιατί μπαίνουν στον κόσμο των ενηλίκων και κάνουν ότι κι αυτοί. Επίσης τα βοηθά να γίνουν πιο υπεύθυνα γιατί αναλαμβάνουν να φροντίσουν και να περιποιηθούν τα φυτά από την φύτευσή τους μέχρι την άνθηση και την καρποφορία τους , κρατώντας το ενδιαφέρον τους σε εγρήγορση για αρκετό καιρό.
Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν πολλά για το περιβάλλον, την οικολογία , τη θρεπτική αξία των τροφών,τις διατροφικές συνήθειες.

Φύτεψε μαζί μας
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά όλων των ηλικιών για να μπορέσουν (μέσα από παρουσίαση dvd ) να μάθουν πώς φυτεύουμε ένα δέντρο, πώς συντηρούμε ένα κήπο, να γνωρίσουν διάφορα δέντρα από κοντά, μαθαίνοντας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τον ρόλο που παίζουν στον οργανισμό μας και στη διατροφή μας, να τα αφομοιώσουν μέσα από το ερωτηματολόγιο, να παίξουν μέσα στον φανταστικό κήπο με αυτοκόλλητα, να προβληματιστούν και να ερευνήσουν τη γειτονιά, το σχολείο, την πόλη τους (αν υπάρχουν κήποι ή όχι) αλλά και να προγραμματίσουν και να οργανώσουν μια δενδροφύτευση στην περιοχή τους.
Τέλος θα πάρουν μαζί τους ένα φυτό, για να το φυτέψουν στο σπίτι τους.
Τόπος : Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Αντ. Κιμπιζή 5, Κορωπί
Διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες
Επίσκεψη: Ύστερα από συνεννόηση στα τηλ. 2106020026 – 6974380541
www.ektp.gr