- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κολοκυθάκια γεμιστά με μυζήθρα

Όσο ακόμη μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκα κολοκυθάκια, αρπάξτε την ευκαιρία για νοστιμότατα πιάτα, που θα γίνουν αποδεκτά με ενθουσιασμό από τα παιδιά, δίνοντάς τους, συγχρόνως πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Υλικά
700 γραμμ. κολοκυθάκια
150 γραμμ. φρέσκια μυζήθρα
1 κλαράκι μαντζουράνα
2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια.
2. Τα βάζετε να βράσουν ελαφρά.
3. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
4. Στη συνέχεια, τα κόβετε στη μέση, κατά μήκος, και αφαιρείτε την ψίχα τους.
5. Σε μια λεκάνη, βάζετε τη μυζήθρα, την ψίχα των κολοκυθιών, τη μαντζουράνα, αφού την ψιλοκόψετε, το αλάτι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας και γεμίζετε με το μείγμα τα κολοκυθάκια.
6. Παίρνετε ένα ταψάκι, το λαδώνετε και απλώνετε στην επιφάνειά του την τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε τα κολοκυθάκια και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 160 οC.

Διατροφική αξία

Κολοκυθάκια: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και επίσης αποτελούν εξαιρετική πηγή χαλκού και μαγγανίου, πολύ καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, βιταμίνης C, Α, φυλλικού οξέος, όπως και των υπόλοιπων βιταμινών του συμπλέγματος Β και της βιταμίνης Κ. Περιέχουν, επίσης, β-καροτένιο και άλλα καροτενοειδή.

Μυζήθρα: Ανήκει στην ομάδα των γαλακτοκομικών και περιέχει υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεϊνη, ενώ έχει λιγότερα λιπαρά από τη φέτα (για παράδειγμα 100 γραμ. φέτα περιέχουν περίπου 21 γραμ. λίπους, ενώ η μυζήθρα αντίστοιχα περιέχει 15 γραμ. λίπους)

* Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Πάρη Αλεξανδράκη, «Η πράσινη Βίβλος, για υγεία και μακροζωία», εκδόσεις Πορφύρα.