Κοτόπουλο με μπάμιες

Παραδοσιακό ελληνικό φαγητό πλούσιο σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C και σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως β-καροτίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.

Συστατικά:

*1/2 κιλό μπάμιες
*1 κοτόπουλο γύρω στο 1 1/2 κιλό
*1 φλιτζ τσαγιού βούτυρο
*2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
*2 σκελίδες σκόρδο
*2 φλιτζ τσαγιού χυμό ντομάτας
*1 κουταλάκι ζάχαρη
*αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:
1. Καθαρίζετε και πλένετε τις μπάμιες, Τις ραντίζετε με μπόλικο ξύδι και τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν έτσι για 1 ώρα.
2. Χωρίζετε σε μερίδες το κοτόπουλο. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε τα κομμάτια με το μισό βούτυρο.
3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά.
4. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί επί 1 περίπου ώρα.
5. Ξεπλένετε τις μπάμιες, τις στραγγίζετε και τις σοτάρετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτετε τη σάλτσα από το κοτόπουλο και λίγο ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν ωσότου να μαλακώσουν.
6. Σερβίρετε σε πιατέλα το κοτόπουλο και γύρω-γύρω τις μπάμιες.