Κοτόπουλο Parmigiana διά χειρός Jamie Oliver

Το κοτόπουλο Parmigiana είναι μία από τις πιο γνωστές συνταγές του Βρετανού ταλαντούχου σεφ Jamie Oliver. Μια πρωτότυπη συνταγή που θα ξετρελάνει τους ουρανίσκους μικρών και μεγάλων!

Yλικά:

3 φιλέτα κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 αυγό χτυπημένο
25g αλεύρι
100γρ φρυγανιά τριμμένη
μοτσαρέλα / 50γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
25g παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Παίρνετε το φιλετο κοτόπουλο το κόβετε στη μέση και εν συνεχεία το περιτυλίγετε με μια διάφανη μεμβράνη και με το ειδικό σφυράκι για το σνίτσελ το χτυπάτε ελαφριά ούτως ώστε να εχει παντού το ίδιο πάχος. Εάν δεν έχετε το εργαλείο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πλάστη. Ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το κρέας απαλά για 2 λεπτά. Αδειάστε την κονσέρβα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνοντας και τη ρίγανη. Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι η σάλτσα είναι να δέσει. Εν τω μεταξύ, βουτάτε τα φιλέτα κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, και στη τριμμένη φρυγανιά, προσέχοντας να έχει καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια του κρέατος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Μέχρι να ετοιμαστεί ο φούρνος, σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου ελαφρά μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε στο ταψί και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας που έχετε ετοιμάσει. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 15 λεπτά μέχρι τα τυριά να λιώσουν και το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και μέσα.