- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κους-Κους Σαλάτα

Καλή εβδομάδα. Αλλά πώς θα την… ανοίξουμε νόστιμα, χορταστικά και με λίγα λιπαρά. Γιατί κλείνει πλέον ο κύκλος των γιορτών και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να χάσουμε τα κιλά που φορτωθήκαμε χωρίς όμως να στερηθούμε και τις ωραίες γεύσεις στις οποίες συνηθίσαμε. Επομένως… “τι τρώμε;”. Μια πολύ εκλεκτή ιδέα είνει η σαλάτα κους κους, που θα τους βολέψει όλους μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή, για τους υπόλοιπους θα λειτουργήσει ως συνοδευτική του κυρίου πιάτου σαλάτα, αλλά για εσάς θα είναι πολύ απλά το κύριο πιάτο σας. Ένα κύριο πιάτο εύκολο, χορταστικό, δροσιστικό, που θα σας ανταμείψει με ελάχιστες θερμίδες. Τι λέτε, ξεκινάμε;

Υλικά
1 κουτί των (500 γρ.) κους-κους στιγμιαίο
Νερό ή ζωμό κότας
3 μέτριες, σφιχτές, τομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
1 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σαν τις τομάτες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μερικές ελιές
100 γρ. τριμμένη φέτα
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο
3 κτ. σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ακολουθούμε τις οδηγίες για την παρασκευή του κους-κους, όπως περιγράφει το πακέτο, ρίχνοντάς του είτε νερό είτε το ζωμό.
Αφήνουμε 15-20 λεπτά να φουσκώσει και να κρυώσει.
Ρίχνουμε το μισό χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Όταν δούμε ότι φούσκωσε και κρύωσε, προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές, αλάτι και λάδι.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και την πασπαλίζουμε.
Ανακατεύουμε και χύνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Διατροφική Αξία
Το κους-κους το οποίο ως δημητριακό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες συμβάλλει με τη σειρά του στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες.