Κρέμα μελιού δια χειρός Παρλιάρου

Το μέλι έχει σημαντικό πλούτο στοιχείων καθώς προσφέρει πιο υγιεινή γλυκύτητα από αυτήν της επεξεργασμένης ζάχαρης και πολλούς υδατάνθρακες. Τι λέτε λοιπόν να δοκιμάσετε μια κρέμα μελιού από το μετρ των γλυκών Στέλιο Παρλιάρο;

Yλικά:

400 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γραμμ. γάλα
130 γραμμ. μέλι
2 αυγά
3 κρόκοι αυγών
Λίγη τριμμένη λεβάντα

Για τη σως μελιού:

200 γραμμ. μέλι
75 γραμμ. νερό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την κρέμα, το μέλι και τη τριμμένη λεβάντα και λίγο πριν πάρει βράση αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε για 10 λεπτά
σουρώνετε τη λεβάντα και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά, σιγά σιγά με τα αυγά και τους κρόκους. Αδειάζετε τη κρέμα μελιού σε ένα πυρίαμχο σκεύος ή σε ατομικά φορμάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο σε μπεν μαρί για 40 λεπτά. Στο επόμενο στάδιο ετοιμάζετε την σως μελιού. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με το μέλι μέχρι να γίνει σιρόπι και εν συνεχεία
απλώνετε τη σως πάνω από την κρέμα.