Κόψτε το κάπνισμα με την Μπάρτσα (Quit Smoking with Barça»)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για εκατομμύρια καπνιστές σε όλη την Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιροπή και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα εγκαινίασαν την εκστρατεία ” το κάπνισμα με την Μπάρτσα” (Quit Smoking with Barça»).

 
Από σήμερα οι καπνιστές της Ευρώπης θα έχουν τη δυνατότητα να κόψουν το κάπνισμα με την πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça», καθώς ένα μοναδικό πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία τίθεται σε λειτουργία.

Η εκστρατεία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μπαρτσελόνα και χρησιμοποιεί μια μοναδική, επιστημονική προσέγγιση για να βοηθήσει όσους αγαπούν τη ζωή, την Μπάρτσα και το ποδόσφαιρο να κόψουν το κάπνισμα οριστικά.

Η πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça» (quitsmokingwithbarca.eu) είναι η τελευταία καινοτομία στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, και διεξάγεται μέσω του «FCB iCoach», μιας δωρεάν, ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα η οποία παρέχει προσαρμοσμένη καθοδήγηση και υποστήριξη απευθείας από τα χείλη των παικτών, προπονητών και στελεχών της Μπάρτσα.

Επενδύοντας στην επιτυχία της εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» (exsmokers.eu) και αξιοποιώντας την υποστήριξη των εκατομμυρίων οπαδών της Μπάρτσα, η σύμπραξη αυτή μεταξύ ενός αθλητικού συλλόγου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δεν έχει προηγούμενο, μπορεί να βοηθήσει πολλούς ακόμα από τους 140 εκατομμύρια καπνιστές της Ευρώπης να κερδίσουν οριστικά στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Η εκστρατεία «Quit Smoking with Barça» στηρίζεται στο FCB iCoach, ένα πρόγραμμα παροχής εξατομικευμένων συμβουλών υγείας. Οι καπνιστές συμπληρώνουν κατά την εγγραφή τους ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που καθορίζει το είδος της καθοδήγησης που χρειάζονται για να κόψουν το κάπνισμα. Ανάλογα με τις απαντήσεις τους, λαμβάνουν εξατομικευμένες συμβουλές, πληροφορίες και παρότρυνση απευθείας από τους παίκτες, τους προπονητές και τα στελέχη της Μπάρτσα. Συμβουλές παρέχουν οι τέσσερις αρχηγοί της ομάδας Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes και Xavi, καθώς και ο πρόεδρος Sandro Rosell, ο προπονητής Tito Villanova, ο Guilermo Amor και άλλοι ειδικοί της ομάδας.